GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Şubat 2020 Pazar 11:09

Başkan Kayalar en yüksek oyu aldı: Rekor oyla seçildi!

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın 37. Olağan Kongresi’nde İzmir’de ilçe belediye başkanları arasında en yüksek oyu Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar aldı. Kayalar, “Örgütün içinden gelen birisiyim. Bu onuru bana yaşatan delegelerimize teşekkür ederim” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yeniden seçildiği 37. Olağan Kongre’nin sonuçları netleşti. Seçim kurulunun kotalara uyguladıktan sonra resmi olarak ilan ettiği listede kimlerin ne kadar oy aldığı belli oldu. Mart ayının sonunda Ankara’da yapılması planlanan büyük kurultayda oy kullanacak İzmirli 56 kurultay delegesini de seçen parti çalışmalarını tamamladı.

Yapılan seçimin sonuçlarına göre 392 oy ile en yüksek oyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer alırken ilçe belediye başkanları arasında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar zirveye çıktı. Kayalar, 357 oy ile İzmir’deki tüm ilçe belediye başkanları içinde en yüksek oyu alan olarak listeye girdi. Menderes başarısını, İlçe Başkanı Gizem Ergün Candan’ı da 11’inci sıradan listeye sokarak taçlandırdı.  

Menderes Belediye Başkanı Kayalar’ı, aldığı oy sırasına göre Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  Beydag Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar,  Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz,  Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç takip etti.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Parti örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Ben partinin içinden gelen, çeşitli kademelerde görev yapmış birisiyim. Belediye başkanlığı kamu hizmetidir. Bu hizmeti eşit ve tarafsız yaparken parti örgütümüzün ilkelerinden asla ayrılmıyoruz. Kongrelerimizde, kurultay süreçlerimizde partiye olan bağlılığımız örgütümüz tarafından taçlandırılıyor. Yaptıklarımızın ve çalışmalarımızın örgütümüzde karşılık bulması da bizi ayrıca onurlandırıyor” dedi.