GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2020 Çarşamba 10:30

Başkan Kayalar’dan 1’inci yıl mesajı: Enkaz aldık ama yıkılmadık, ayaktayız!

Menderes’te 31 Mart 2019 tarihindeki seçimleri kazanan ve 8 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlayan Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar çarpıcı mesajlar verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ağabey-kardeş ilişkisi içinde çalıştıklarını ifade eden Kayalar, ‘Nasıl bir belediye devraldınız?’ sorusunu ise, “Enkaz ama yıkılmadık, ayaktayız” şeklinde cevaplandırdı.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber)- Türkiye’de 2019 yılının 31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerde sandıktan çıkarak koltuğa oturan belediye başkanları 1 yıllarını geride bıraktı. Başkanlar mazbatalarına Nisan ayının ilk haftasında kavuşur kavuşmaz hizmete başlamıştı.

Başkanlardan kimisi geçmiş yıllardan gelen görevini sürdürürken çoğunluğu ise ilk dönemlerini yaşıyor. Menderes’te 2014 yılında AK Parti’ye kaptırılan iktidarı 31 Mart 2019’da geri alan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Mustafa Kayalar Egedesonsöz’e konuştu.

Başkan Kayalar geride kalan 1 yıllık görev süresini değerlendirirken kısa soru-cevap şeklinde gerçekleşen mini röportajda çarpıcı yanıtlar verdi.

Her ne kadar koronavirüs ile mücadele kapsamında olağanüstü bir dönemden geçilse de 2019 yılının 8 Nisan gününde mazbatasını alan Kayalar 2020 senesinin aynı günü açıklamalar yaptı.

İşte ilk yılını geride bırakan Kayalar ile gerçekleşen soru cevap:

Görev sürenizde tam 1 yıl doldu, nasıl geçti bunca zaman?

Sahada, büyük bir tempo ile

Nasıl bir belediye devraldınız?

Enkaz ama yıkılmadık, ayaktayız!

Şu an ilçenizde görev yaparken daha önce yapılmayan neleri yapıyorsunuz?

Kadını, erkeği, genci, yaşlısı için gerekli tüm ilkleri.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile aranızdaki ilişki nasıl?

Ağabey kardeş ilişkimiz var

Güncel olarak koronavirüsle mücadele noktasında neler yapıyorsunuz?

Seferberlik ilan ettik, gecemizi gündüzümüzü virüsle mücadeleye ayırdık