GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Nisan 2020 Salı 11:15

Başkan Karakayalı ile soru-cevap: 15 yılı ipotekli olan bir belediye aldım!

AK Parti’den iktidarı alan Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, görev süresinin ilk yılını sıkıntılı geçirdiğini vurguladı.  Karakayalı ayrıca, “15 yılı ipotek altında bir belediye aldık” derken hayata geçirilen çalışmalar için de, “Projelerimizin yanı sıra hep insana dokunduk” açıklamasını yaptı.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de 2019 yılının 31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerde sandıktan çıkarak koltuğa oturan belediye başkanları 1 yıllarını geride bıraktı. Başkanlar mazbatalarına Nisan ayının ilk haftasında kavuşur kavuşmaz hizmete başlamıştı.

Başkanlardan kimisi geçmiş yıllardan gelen görevini sürdürürken çoğunluğu ise ilk dönemlerini yaşıyor. İzmir’de çıkan sonuç itibariyle en çok akıllarda kalan ilçe Kemalpaşa oldu. Metropole en yakın kırsal ilçelerden olan ve AK Parti’nin İzmir’deki kalesi olarak nitelendirilen Kemalpaşa’da Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Rıdvan Karakayalı ipi göğüsledi.

2009-2014 yılları arasında başkan olan Karakayalı, 2014 seçimlerinde AK Partili Arif Uğurlu’ya kaptırdığı koltuğu 5 yıl sonra yeniden alarak geri dönüşe imza atmıştı. En sert yarışın yaşandığı ilçelerin başında gelen Kemalpaşa’da Karakayalı’nın görev süresinde 1 yıl doldu. Başkan Karakayalı Egedesonsöz’e konuştu.

Belediye Başkanı Karakayalı, geride kalan 1 yıllık görev süresini değerlendirirken kısa soru-cevap şeklinde gerçekleşen mini röportajda çarpıcı yanıtlar verdi.

Her ne kadar koronavirüs ile mücadele kapsamında olağanüstü bir dönemden geçilse de yerel yöneticiler 1 yıllık faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıyor. İşte Karakayalı ile gerçekleşen soru cevap:

Görev süreniz de bir yıl geride kaldı, nasıl geçti bunca zaman?

Sıkıntılı

 Nasıl bir belediye devraldınız?

15 yılı ipotek altında bir belediye aldık

Şu an ilçenizde görevinizi sürdürürken daha önce yerine getirilmeyen hangi hizmetleri yapıyorsunuz?

Projelerimizin yanı sıra hep insana dokunduk

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile aranızdaki ilişki nasıl?

Mükemmel

Güncel olarak ilçenizde koronavirüs ile mücadeleyi nasıl sürdürüyorsunuz?

Topyekun savaş açtık