GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Kasım 2020 Salı 10:34

Başkan Karabulut'tan ayrıntılı rapor: Yüzde 3'lük alanda tarım yapılabiliyor

İnciraltı'nın envanterini çıkaran Tayfun Karabulut, 5 milyon metrekarelik alanın sadece 165 dönümünde tarımsal faaliyet olduğunu belirterek, "Ziraat Mühendisleri Odası'nın 'tarım alanı' dediği yerin yüzde 97'lik bölümünde tarım dışı faaliyetler yapılıyor. Gerçeklerden uzak yaklaşımların artık sona ermesini istiyoruz" dedi

EGEDESONSÖZ - İnciraltı Girişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, bölgenin envanterini çıkararak, 5 milyon metrekarelik alanda sadece yüzde 3'lük bölümde, 165 bin metrekarelik kısımda tarım yapıldığını açıkladı. İnciraltı ve Bahçelerarası’nın çevresindeki yapılaşmaların her geçen yıl arttığına dikkat çeken Karabulut, "Bölgenin tarımda kullandığı yeraltı suları borlanmış ve şiddetli derecede tuzlanarak tarımı bitirmiştir. Ama her nedense bugüne kadar bölgemizi hiç ziyaret etmeyen, bölgemizde tarımın bittiğinden bihaber olan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin, hazırlanan planlara, itiraz etmek ve karşı dava açmak için dört gözle beklemesini üzülerek takip ediyoruz. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı ve yardımcısının bugün yaptıkları işlerin tarım ile ilgili olmadığını bildiğimiz için, böylesine önemli bir kurumun, gerçeklerden uzak açıklamalarda bulunmasına çok da şaşırmıyoruz" dedi.

10 YIL ÖNCEKİ DAVALARIN EVRAKLARINI BIRAKIN ARTIK
Ziraat Mühendisleri Odası yetkililerini bir çok kez bölgeye davet ettiklerini belirten Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ziraat Mühendisleri Odası’nın gerçeklerden uzak ve ideolojik bakışı için İnciraltı’nın bugünkü envanterini çıkarıp, kamuoyuna sunuyoruz. Neden hala 10 yıl önceki tozlu dava dosyaları üzerinden konuşuluyor? Artık o davaları bırakın. Israrla gerçeklerden ve İzmir’den uzak yaklaşımın karşısında sadece 'Adaletin bu mu' diyoruz."

Karabulut, planlama İnciraltı ve Bahçelerarası Mahallesi sınırlarındaki envanteri şu şekilde açıkladı:

* 3 adet 5 Yıldızlı Otel (biri yapım aşamasında)

* 9 AVM (biri yapım aşamasında)

* 1 adet 250 araçlık ESHOT Garajı

* 1 Erkek Öğrenci Yurdu

*1 Üniversite Hastanesi

* 1 Askeri Alan

* Balçova  Belediyesi Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü

*1 Bisim Servis Alanı

* 4 Balık Restoranı

* 23 Düğün Salonu

* 22 Kahvaltı Salonu ve Yeme-İçme Yeri

* 3 Kırahathane

* 14 Mangal Yeri

* 1 Özel Banka Dinlenme Tesisi

 *7 Tamir Atölyesi

* 6 İnşaat Malzemesi Satış Yeri

* 8 Peyzaj Satış Yeri

* 2 Showroom

* 1 Tır Garajı

* 6 Tekel Bayi

* 6 Oto Yıkama

* 5 Nargile Salonu

* 4 Anaokulu

* 1 İzmirspor Kulübü Altyapı Tesisi

* 3 Hayvan Ahırı

* 181 adet Sera (58’i kullanımda)

* 5 Milyon m2 arazinin sadece % 3'de  (165 dönüm ) ekili alan vardır.