GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ekim 2018 Cuma 17:41

Başkan Karabağ için Bayraklı defteri kapandı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İl Başkanı Deniz Yücel’in makamına giderek İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı dosyasını teslim etti.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 2019 yerel seçimleri hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da aday adaylıkları noktasında hareketlilik yaşıyor. Örgüt görevinde olan isimler 12 Ekim itibariyle istifalarını verirken, partinin hazırladığı takvime göre tüm başvurular için verilen süre 19 Ekim’den 26 Ekim’e çekildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yeni dönemde olmayacağını ilan ederken gözler aday aday olması beklenen isimlere çevrildi. Büyükşehir Belediyesi koltuğu için yaklaşık 20 isim kulislerde dillendirilirken genel merkezin önündeki seçeneklerden hangisinde karar kılacağı merakla bekleniyor.

Mevcut milletvekillerinden ve ilçe belediye başkanlarından bazılarının isimleri öne sürülürken parti dışı bir kişinin de sahaya sürülebileceği iddia edildi.

Süreçte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ismi büyükşehir için dillendiriliyordu.

KARABAĞ’IN BAYRAKLI DEFTERİ KAPANDI!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de ‘yeni dönemde yokum’ açıklamasının ardından kırsaldaki turlarına başlayan ve görevde olduğu Bayraklı için aday adaylığı dosyası almayacağını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Büyükşehir Belediyesi için müracaat etti. Başkan Karabağ İl Başkanı Deniz Yücel’in makamına giderek dosyasını teslim etti.

Başkan Karabağ, 2008 yılında ilçe olan Bayraklı'da 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmiş ve iki kez seçim kazanmıştı.