GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Nisan 2018 Salı 14:11

Başkan İnce’den tahliye yorumu: Biz de tedbirlerimizi alacağız!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce kendisini vuran kişinin mahkeme tarafından serbest bırakılmasıyla ilgili, “Biz de belediye başkanı olarak gereken tedbirlerimizi alacağız. Her şeyi yakından takip ediyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Güzelbahçe İlçesi’nde Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi ayaklarından vuran U.G mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Eşi Nilüfer İnce ile birlikte arabası seyir halindeyken arkadan çarpan bir kişinin kim olduğuna bakmak için araçtan inen Başkan İnce, silahlı saldırıda yaralanmıştı. Hastanede tedavi gören Başkan İnce, kısa süre sonra iyileşerek görevinin başına döndü. Yargılama sürecinin başlamasının ardından şahıs mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Avukatların itirazı ve delillerin son halini inceleyen mahkeme heyeti şahsı 5 ay tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Başkan İnce, “Mahkeme heyeti yasal süreci analiz ederek böyle bir karar verdi. Birincisi ruhsatsız silah kullanmak ve bir kişiyi yaralamak fiillerinin cezası belli. Bunu topladığınızda ceza hukukunda süreler net. Şahıs beş aydır cezaevindeydi. Savcılık makamı mahkeme heyetine vurulan kişinin yani benim bir belediye başkanı olduğumu, kamu görevi yaptığımı söyledi. Tutukluluğun devamına karar verilmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise talebi ret etti. Bizim burada şahitlerimiz yok. Eşim ile birlikte arabadayken yaşanan ve sonrasında gelişen olaylar zincirinden bahsediyoruz. Bu işin planlı, programlı olduğu belliydi. Çünkü olayın yaşandığı gün şahıs araçla tam 19 kez evimizin önünden geçmiş. Kamera görüntüleri var. Evinde tadilat olduğunu, bu yolu kullandığını söylüyor. Ayrıca kaza sonrasında benim kendisine küfür ettiğimi, silahını ise kendini korumak için kullandığını belirtiyor. Tabi ki bunların tamamı yalan. Biz de belediye başkanı olarak gereken tedbirlerimizi alacağız. Her şeyi yakından takip ediyoruz. Bundan sonra tedbirlerimiz elbette olacak. Bunun ne şekilde olacağını tabi ki söyleyemem. Tedbir, beline silah takıp gezmek, belediye başkanı olarak silahlı insanlarla hareket etmek anlamına gelmiyor. Tedbir konusunu genel bir söylem olarak anlatıyorum. Bunu da zamanla göreceğiz” diye konuştu.