GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Ekim 2021 Çarşamba 14:51

Başkan İnce’den plan çıkışı: Kamu yararı yok, itiraz edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Güzelbahçe’de geçmiş dönemlerden kalan mevzii imar planlarını gerekçe göstererek 10 bin metrekare alanı villa imarına açtı. Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Orada yol sorunu başta olmak üzere birçok problem var. Yüzde 15 zayiat ile plan yapılmaz. Belediye olarak dava açacağız. Kamu yararına olmayan, kişiye özel bir iş yapılmıştır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Güzelbahçe’de “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı”nda Çamlı Mahallesi 2509 Ada 8 Nolu Parsele imar planı yaptı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planında 10 bin metrekare arazi villa imarına açıldı. Geçmiş dönemlerden itibaren yapılan mevzii imar planı gerekçe gösterilerek onaylanan çalışma askıya çıkartıldı. Arazinin, Dört Mevsim Konakları, Dadaş Kent, Kocadağ Evleri gibi yapılaşma alanlarının yakınında olmasının da altı çizildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce planın sorunlu ve sıkıntılı olduğunu belirtti. Başkan İnce, “Orada yol sorunu başta olmak üzere birçok problem var. Yüzde 15 zayiat ile plan yapılmaz. Belediye olarak itiraz edeceğiz. Gerekirse dava açacağız. Bu plan Kamu yararına olmayan, kişiye özel bir iş yapılmıştır” dedi.

Bölgenin 1994 yıllarda yapılan planları ve komşu parsellerdeki yapılaşmalardan kaynaklı bakanlık tarafından planlandığını vurgulayan Başkan İnce, “10 dönüm arazinin 8 dönümüne yapı yapma hakkı verilmez. Normal şartlarda yüzde 45 oranında yasal zayiat verilmelidir. Burada yüzde 15 oranında bir kesinti yapılmış. Belediye olarak bize ne görüş soruldu ne de onay alındı. Bakanlık geçmişte bize önceki yıllardan mevzii imar planı olan bazı yerlerle ilgili toplu görüş sormuştu. Biz de yanıt verdik. Fakat burası yoktu. Hiçbir şekilde ilçe belediyesi olarak bize kimse gelmedi, başvuru da yapmadı” diye konuştu.

Öte yandan arazinin mülkiyetinin Murat İnceoğlu adına kayıtlı olduğu öğrenildi.