GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Kasım 2016 Çarşamba 10:44

Başkan güven verdi: En rahat dönüşüm Çiğli’de olacak

Bakanlar Kurulu’nun kentsel dönüşüm için onay vermesinin ardından konuşan Çiğli Belediye Başkanı Arslan, “İzmir’de en rahat dönüşümü yapacağımız yer burası... Evler tek katlı, derme çatma yapılar. Çok hızlı bir şekilde gideceğiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Çiğli’nin Güzeltepe Mahallesi’nde bulunan 26 dönümlük alana Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm onayı gelmesinin ardından Belediye Başkanı Hasan Arslan açıklamalarda bulundu.

Başkan Arslan beklenen kararın nihayet geldiğini vurgularken sürecin nasıl ilerleyeceğine dair konuştu.

Arslan, “Ben göreve başladıktan itibaren ilk aldığımı kararlardan biri kentsel dönüşüm ve gelişme alanıyla ilgiliydi.  Büyükşehir Meclisi’nden de geçti. 259 parsellik, 26 dönümlük bir alan” dedi.



İZMİR’DE EN RAHAT DÖNÜŞÜM BURADA OLACAK

Arslan, “O bölgedeki insanlar çok kötü şartlarda yaşıyorlar.  Artık sorumluluk İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ve bizde...  Bakanlıktan tebligatlar yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’yla birlikte hareket edilecek. Plan tadilatı yapılacak.  Mahalle sakinleriyle görüşülecek. Bir takım çalışmalardan sonra başlayacağız.  İzmir’de en rahat dönüşümü yapacağımız yer burası.  Evler tek katlı, derme çatma yapılar. Çok hızlı bir şekilde gideceğiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

PROJEDE NE VAR?
Kavaklı Deresi etrafında 259 parseli kapsayan alana toplamda 285 adet binanın yerine dönüşümle birlikte bin 116 konut ve çevre düzenlemesi getirilecek.