GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Nisan 2020 Cuma 10:00

Başkan Gümrükçü: Soyer ağabeylik yaptı, devam da ediyor!

Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Gümrükçü 1 yıllık görev süresini değerlendirirken yeni döneme ilişkin de konuştu. Gümrükçü, “"Çiğli Ayağa Kalkıyor" dedik, 2020 yılı ise icraat yılı olacak” mesajını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile arasındaki ilişki için de açıklama yapan Gümrükçü, “Başkanımız bize bugüne kadar ağabeylik yaptı, yapmaya da devam ediyor” dedi.

EGEDESONSÖZ (Özel Haber)- Türkiye’de 2019 yılının 31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerde sandıktan çıkarak koltuğa oturan belediye başkanları 1 yıllarını geride bıraktı. Başkanlar mazbatalarına Nisan ayının ilk haftasında kavuşur kavuşmaz hizmete başlamıştı. 

Başkanlardan kimisi geçmiş yıllardan gelen görevini sürdürürken çoğunluğu ise ilk dönemlerini yaşıyor. Metropolün önemli ilçelerinden olan Çiğli’de Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Utku Gümrükçü Egedesonsöz’e konuştu.

Millet İttifakı çatısı altında kantara çıkan CHP’li Başkan Gümrükçü yüzde 60’ın üzerinde bir oy oranıyla seçildi. Gümrükçü geride kalan 1 yıllık görev süresini değerlendirirken kısa soru-cevap şeklinde gerçekleşen mini röportajda çarpıcı yanıtlar verdi.

Her ne kadar koronavirüs ile mücadele kapsamında olağanüstü bir dönemden geçilse de Gümrükçü 1 yıllık periyotta çalışmaları hakkında bilgi verdi ve şunları söyledi:

Görev sürenizde 1 yıl geride kaldı, nasıl geçti bunca zaman?

"Çiğli Ayağa Kalkıyor" dedik, 2020 yılı ise icraat yılı olacak.

Nasıl bir belediye devraldınız?

Organizasyon şemasında birçok eksiği olan, borcu yüksek bir belediye devraldık.

Şu an ilçenizde görevi sürdürürken daha önce yerine getirilmeyen hangi hizmetleri yapıyorsunuz?

Kadınları, çocukları, engellileri, yaşlıları, yoksulları destekledik, makamımızı sokağa taşıdık.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile aranızdaki ilişki nasıl?

Başkanımız bize bugüne kadar ağabeylik yaptı, yapmaya da devam ediyor.

Güncel olarak ilçenizde koronavirüs ile mücadeleyi nasıl sürdürüyorsunuz?

Virüs daha ülkemize gelmeden çalışmaya başlamıştık şimdi de kaymakamlık başta olmak üzere bütün kurumlarla koordineli götürüyoruz.