GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2022 Perşembe 18:51

Başkan Gümrükçü’den ‘ceza’ açıklaması: CHP ve AK Parti, Çiğli’nin çıkarını savundu!

Çiğli Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde konuşan Başkan Utku Gümrükçü İzmirgaz tarafından yürütülen çalışmalarda bazı yüklenici firmalara ceza kesilmesi konusu ile yaptığı açıklamada “Alt yapı kurumlarına disiplin getirme çabalarımız vardı. İdari yaptırım uygulayarak bunu yapmaya çalıştık. AK Parti ve CHP grubu, Çiğli halkının çıkarlarını savundular” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşim toplantısı başkan Utku Gümrükçü’nün idaresinde meclis salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantıda tüm gündem maddeleri oy birliği ile mecliste kabul edilirken dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Mahmut Polat, Çiğli’de İzmirgaz ile yaşanan ceza konusu ile ilgili kendisinden bilgi istedi.

İYİ NİYET PROTOKOLÜ
Meclis üyesi Polat’a yanıt veren Başkan Gümrükçü, “İzmirgaz yetkilileri belediyemizi ziyaret etti. Değerlendirme toplantısı yaptık. Toplantı sonucunda bazı kararlar ve ilkeler üzerinde anlaştık. Geçtiğimiz günlerde resmi değil ama karşılıklı taahhüt ve iyi niyet protokolü gerçekleştirdik. Sorun çözüldü. Kesilen cezalara itiraz ettiler. Bu iyi niyet şartları altında bu konuyu masaya yatıracağız” ifadelerini kullandı.

MAHKEME KARAR VERECEK
Ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “İlçe başkanımız, bazı meclis üyeleri ile birlikte toplantı yapıp ortak bir karara vardık. Belediye başkanımız, belediye başkan yardımcılarımız da oradaydı. Ceza konusu hukuki bir konu mahkeme karar verecek” dedi.

BİRLİK OLDUK
Birlik içinde gerçekleştirilen çalışmalar için teşekkür eden Gümrükçü, “Alt yapı kurumlarına disiplin getirme çabalarımız vardı. İdari yaptırım uygulayarak bunu yapmaya çalıştık. AK Parti ve CHP grubu, Çiğli halkının çıkarlarını savundular. Çiğli halkının doğalgaza kavuşması noktasında birlik olduk herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu