GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2020 Salı 12:59

Başkan gitti... Adaylar ortaya çıktı!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından meclis üyeleri çalışmalara başladı. Aksoy’un yerine seçilecek isim olmak isteyen Hasan Ünal, Deniz Karakurt, İhsan Perçin ve Özgül Metin temasları hızlandırdı.

EGEDESONSÖZ- Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanarak cezaevine gönderilmesinden sonra idari süreç henüz netleşmedi ama meclis kaynamaya çoktan başladı. Belediye meclisinde 16 üye ile temsil edilen CHP’den Aksoy’un disipline gönderilmesiyle birlikte sadece Noyan Özkan istifa ederek bağımsız olmuştu. Toplam 3 İYİ Partili meclis üyesiyle birlikte 18 kişiyle temsil edilen Millet İttifakı’nın karşısında ise AK Partili 10, MHP’li ise 2 olmak üzere Cumhur ittifakının 12 meclis üyesi bulunuyor.

Meclis içinden başkanvekili seçimine yönelen CHP’de genel merkezin ve il yönetiminin alacağı tavırla birlikte şekillenecek olan yeni dönemde Büyükşehir Meclis Üyesi Hasan Ünal ve İhsan Perçin ile Av. Deniz Karakurt ile Özgül Metin’in adı konuşuluyor. Bazı isimlerin de nabız yokladığı öğrenilirken çalışmaların kısa süre içinde netleşmesi bekleniyor.