GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
1 Haziran 2023 Perşembe 09:29

Başkan Girgin’den Büyükşehir’e çağrı: Kemeraltı’nın sokaklarında konser yapılsın

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, çarşının canlandırılması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak “Yeni yapılan yollara gençler çekilmeli. Küçük de olsa konserler düzenlenmeli. Katılanlar mutlaka kendi kitlesini de getirecektir buraya. Kemeraltı’nda insanlar ücretsiz bir şekilde eğlensin. Buralarda güvensizlikte yok. Gençler burada kendini bulsun sosyalleşsin” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmalarını sürdürdüğü Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın sokaklarının yeniden canlanması için Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin çağrıda bulunarak Egedesonsöz’e açıklama yaptı.

Ekonomik daralma dolayısıyla durgunluk yaşayan Kemeraltı esnafının kurtuluş reçetesinde öğrencilerin önemli yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Girgin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenecek etkinlikler için Kemeraltı’nı değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

-KEMERALTI’NDAN KURTULUŞ REÇETESİ: ÖĞRENCİLER

KEMERALTI’NDA ÜCRETSİZ KONSERLER YAPILMALI
Başkan Girgin, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın akşam saatlerinde etkinlikler için kullanılmasının çarşının yeniden canlandırılmasına etkisinin olacağını kaydederek,”Kemeraltı’nı yeniden canlandırmak için çalışıyoruz. Alt yapı çalışmaları da devam ediyor. Yakın zamanda Kemeraltı’nda müze açılışı olacak. O müze ile ilgili yapılacak olan her etkinlik Kemeraltı sokaklarında yapılsın dedik. Buraya yapılacak yatırımlarla ilgili her türlü etkinlik de bu sokakta yapılmalı. Gece saatlerinde Kemeraltı sokakları boş kalıyor. Kemeraltı’nda yenilenen sokakları değerlendirilebilir. 2 bin kişi olmasa da 250 kişi katılsın ama Kemeraltı’nda gerçekleştirilsin. Buraya o enerji verilmeli. Kemeraltı esnafı böyle etkinliklerde 1-2 saat daha geç kapanacak. Esnaf da hareketlenecek. İnsanlara bir şey sunulması, bir heyecan yaratılması lazım. AVM’ler bu şekilde müşteri çekiyor. Çekiliş yapıyorlar, süsleme yapıyorlar. Ama bir gün yok olacaklar, ruhları yok. Kemeraltı’nın ise bir ruhu var. Konserler Kemeraltı’nda ücretsiz yapılmalı. Belediyeye sesleniyorum, yeni yapılan yollara gençler çekilmeli. Küçük de olsa konserler düzenlenmeli. Katılanlar mutlaka kendi kitlesini de getirecektir buraya. Kemeraltı’nda insanlar ücretsiz bir şekilde eğlensin. Buralarda güvensizlikte yok. Gençler burada kendini bulsun, sosyalleşsin” şeklinde konuştu.