GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Eylül 2024 Pazartesi 14:33

Başkan Eşki'den Gazeteci Gültekin’e tazminat davası!

Gazeteci Levent Gültekin'in Kent Lokantaları ile ilgili sözlerini sosyal medya hesabı üzerinden hedef alan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Yaptığı hakaretlerden dolayı herhangi bir aslı olmayacak kadar sığ biri olduğunu ortaya koydu. Kendisine, geliri kent lokantalarına bağışlanmak üzere tazminat davası açacağım” ifadelerini kullandı

EGEDESONSÖZ - İzmir’de ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hızla açılan Kent Lokantaları ile ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

‘Rekabet’ üzerinden eleştirilerin yöneltildiği Kent Lokantaları  tartışmasına ise  gazeteci Levent Gültekin ve Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de dahil oldu.

Sosyal medya hesabı üzerinden kent lokantalarını eleştiren Levent Gültekin, “Yıllarca AK Partili belediyelerin makarna, kömür yardımını eleştirenler kent lokantalarıyla sosyal belediyeciliği hatırladı… Halkın yoksulluğunu sömürmek sosyal belediyecilik değil siyasi tüccarlıktır, dün de öyleydi bugün de öyle, ilkesiz olan ben değil, bunu kabul edenlerdir” ifadelerini kullandı.

EŞKİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAK
Gültekin’in paylaşımı sonrası bir çok kesimden tepki yükselirken, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de sessiz kalmadı. Sosyal medya üzerinden Gültekin’e tepki gösteren Başkan Eşki, “Levent Gültekin'in kent lokantalarına yönelik eleştirilerine "Her şey aslına rücu eder" demiştim. Özür diliyorum. Yaptığı hakaretlerden dolayı herhangi bir aslı olmayacak kadar sığ biri olduğunu ortaya koydu. Kendisine, geliri kent lokantalarına bağışlanmak üzere tazminat davası açacağım” ifadelerini kullandı