GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Mayıs 2019 Perşembe 12:21

Başkan Eriş’ten sanayiciye açık çek: Her türlü desteğe hazırız!

Ödemiş Belediye Başkanı ve Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eriş 45 fabrika için hazır alanlara ek olarak yatırım yapmak isteyenlerin sırada olduğunu söyledi. Başkan Eriş, “OSB içinde altı adet sanayi arsamız var. Buraları düzenleyip yatırım yapılacak hale getireceğiz.  Yaklaşık 10 bin kişinin çeşitli sektörlerde çalıştığı ilçede yerel yönetimler olarak her türlü desteği veriyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrasında Ödemiş’te başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Mehmet Eriş çalışmalarını sürdürüyor.  Belediyeyi, AK Partili eski Belediye Başkanı Mahmut Badem’den 70 milyonluk borçla devralan Başkan Eriş, ilk meclis toplantısında tasarruf tedbirleri uygulayacaklarını açıklamıştı. Başkan Eriş, işçi maliyetleri ve istihdam sorununun çözümü için de çalışmalara hız verirken yapılan toplantı sonrasında Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim kurulu başkanı oldu.

Başkan Eriş, Ödemiş’te sanayiciler için önemli olan organize sanayi bölgesinin daha işlevsel hale getirilmesi için boş kalan 6-7 adet parselde düzenleme yapacaklarını ve yatırımcıya vereceklerini söyledi. Eriş, “OSB’de 45 civarında fabrika için yer hazır durumda. Karma nitelikli bu alanda birçok konuda fabrikalar var. Çevresiyle birlikte yaklaşık 10 bin kişi istihdam ediliyor.  Sırada bekleyenler var. Düzenleme ve hafriyat işlerinden sonra sahayı uygun hale getireceğiz. Yine organize sanayi bölgesinin alanının genişletilmesi için ilgili kurumlarla görüşmelerimiz sürüyor. Yerel yönetimler olarak yatırımcının önünün açılması için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Ödemiş Belediyesi’nin ilçeye yönelik projeleri arasında süs bitkileri fuar alanının da olduğunu belirten Başkan Eriş, “Ödemiş’te sadece tarım ve hayvancılık üzerine kurulu bir sistem yok. Ayrı zamanda bitki, ağaç ve süs bitkileri konusunda da önemli yatırımlar var. İlçemizde bin 500 adet irili ufaklı işletme var. Bu konuda da çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Eriş başkanlığında yapılan organize sanayi bölgesi toplantısına, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıfat Eriş, Yönetim Kurulu Üyeleri Yakup Özdanon, Nurettin Yıldız ve Gürcan Ekler de katıldı.