GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2021 Pazartesi 10:37

Başkan Eriş'ten piknikçilere sitem... Gölcük çöp olmasın!

İzmir’in Ödemiş Belediyesi, Gölcük’te yaptığı temizlik çalışmalarında şaşırtan görüntüler ortaya çıktı. Birkaç dakikalık temiz işleminde bile, gölden onlarca plastik atık çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Keyifli zamanların hatırası bu çöpler mi olmalı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

EGEDESONSÖZ –  Türkiye’nin en gözde dinlence merkezlerinden biri olarak kabul edilen Ödemiş’in Gölcük kıyıları, tatilcilerin bıraktığı plastik atıklardan geçilmiyor.

Cennet’ten farksız Gölcük’te, her pazartesi sabahı saatlerce temizlik yapıldığını hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, temizlik ekiplerinin sadece gölden sadece ilk birkaç dakika içinde çok sayıda pet şişe, alkol şişesi, plastik tabak ve ambalaj çıkardığını dile getirdi.

Başkan Eriş, Ödemiş’e gelen ziyaretçilerin çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını beklediklerini ifade etti; “Yeryüzü cenneti Gölcük’te geçirdiğiniz keyifli vakitlerin hatırası bu atıklar olmasın. Gölcük hepimizin, korumak da hepimizin görevi. Gölcük çöplük olmasın, lütfen atıklarımızı belirli mesafelerle yerleştirilen çöp konteynerlerine atalım” dedi.