GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Şubat 2024 Perşembe 17:26

Başkan Erdoğan, yeniden aday gösterilmesini yorumladı: Parti örgütün sesine kulak verdi!

 CHP’de Karaburun adayı Genel Başkan Özgür Özel’e verilen yetki üzerinden değiştirilmişti. Nurşen Balcı’nın yerine başkan adayı ilan edilen Karaburun’un mevcut belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Nurşen Hanım iyi bir yönetici olabilir ama bizim gibi yerlerde yerel yöneticilerin o halkın içinden olması, hiç olmazsa yıllarca orada yaşamış olması gerekiyor. O nedenle ben mutluyum. Parti kulak verdi örgütünün sesine, halkının sesine. Böyle bir değişime gitti. Biz de üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, partisi tarafından yeniden aday gösterilme kararı alınması ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

PARTİMİZ ÖRGÜTÜN SESİNE KULAK VERDİ
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Çok mutluyum Yarımada’nın ruhunu yansıtabildiğimiz için… Örgütüme, Karaburun ilçe örgütüme bana inandıkları teşekkür ederim. Nurşen Hanım iyi bir yönetici olabilir ama bizim gibi yerlerde yerel yöneticilerin o halkın içinden olması, hiç olmazsa yıllarca orada yaşamış olması gerekiyor. O nedenle ben mutluyum. Parti kulak verdi örgütünün sesine, halkının sesine. Böyle bir değişime gitti. Biz de üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

BİZİM ORADA NAVİGASYON BİRÇOK NOKTADA ÇEKMİYOR
İthal aday tartışmaları üzerinden yapılan yapılan “navigasyon kullansınlar” eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Başkan Erdoğan, “Bizim orada navigasyon birçok noktada çekmiyor gerçekten. Bölgeyi çok iyi bilmek önemli. Ben aşığım Karaburun’a. Tekrardan hizmet etmek görevi bana düştüğü için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

“Örgütün size inanması önemli. Bugün buradaysam en başta Karaburun ilçe örgütüne, kadın kollarına, gençlik kollarına teşekkür ederim. Beni en iyi onlar tanır, birlikte 5 yıl yol aldık. Onlar bana inandı, ben onlara. Hep birlikte çalışıyoruz. Ben aday gösterilmedim ama yine de çalışmaya devam ediyordum. Biz halk için varız ve verdiğimiz sözler var ve halkımız da bunu biliyor. O nedenle ben inanıyorum ki bundan sonraki süreci de başarılı bir şekilde geçireceğiz.”

Başkan Erdoğan ayrıca kararın ardından Nurşen Balcı ile herhangi bir iletişiminin olmadığını da söyledi.