GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2022 Pazartesi 18:20

Başkan Erdoğan'dan zimmet iddiası çıkışı: Bizim alnımız açık!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın kendisi ve bazı çalışanlar hakkında zimmet iddiasıyla açılan davalar belediye meclisine taşındı. AK Partili Meclis Üyeleriyle gerginliğe neden olan konu üzerine Erdoğan, "4 kişi bazı kanallarda elinde mikrofonla halkmış, halkın sesiymiş gibi konuşuyor. Karalamayla, uydurma dava açmayla, servis etmeyle bu iş olmaz. Bizim alnımız açık. 5 kuruş eksiğimiz yok” şeklinde konuştu.

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclisin gündeminde Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın kendisi ve bazı çalışanlarını kapsayan zimmet iddiasıyla açılan dava süreci tekrar konu oldu. AK Partili Meclis Üyeleri ile gerginliğe neden olan konu üzerine Başkan Erdoğan açıklamalarda bulundu. Bunun yanı sıra mesai saatlerinin üzerinde ücret verildiği iddiasıyla gündeme gelen Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörü Yıldız Sedef’e yönelik de CHP Grubu’ndan açıklama geldi.

KASAMIZDA 15 MİLYON LİRA VAR!

Meclis toplantısında ilk olarak 2021 yılı kesin hesabı görüşüldü. 2021 yılı fon bütçe gideri 38 milyon 730 bin 750 lira 83 kuruş iken 2021 yılı sonu bütçe geliri ise 46 milyon 993 in 304 lira 72 kuruş olarak açıklandı. Bunun ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’nda değerlendirilen konu üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Gökhan Turamanlar, “Daha önce bilgilendirseydiniz hesap kitap edip sualimizi söylerdik, şimdi hakikaten zorlandık” dedi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise, Nisan’da çıkan Faaliyet Raporu’yla benzerlik gösterdiğini belirterek, “Onu incelemiştiniz. Bunda da bir fark yok. Artı 8 milyon bakiyeyle kapatıldı. Her ne kadar basın kurumlarında milyonlarca lirayı çarçur ettiğimiz söylense de biz artı bakiyeyle kapadık. Şu an itibariyle kasamızda 15 milyon lira paramız var” ifadelerini kullandı.

CHP GRUBU’NDAN YILDIZ SEDEF AÇIKLAMASI GELDİ

Başkan Erdoğan’ın halasının kızı olması nedeniyle Karaburun Belediyesi bünyesinde yürüttüğü Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü mesleğinden fazla mesai ücreti aldığı iddiasıyla basına yansıyan Yıldız Sedef hakkında CHP Grubu’ndan açıklama geldi. CHP Grubu, Sedef’in CV’sini inceleyerek geçmiş tecrübelerinden söz ederek haksızlığa ve yanlış ithamlara maruz kaldığını belirtti. Bunun üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Gökhan Turamanlar, “Bizim bunu konuşmamızın sebebi; aldığı yıllık mesai ücretinin normalinden yüksek olması...” dedi.

AYTAÇ: EN AZINDAN HİÇBİR CEZA ALMADIM!

Ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Yasemin Aytaç ise incelediği yevmiye fiyatlarında Sedef’in diğer işçilere göre yüksek olduğunu iddia etti. Bu konuşmada Sedef’e haksızlık yapıldığının altını çizen Başkan Erdoğan, “Onun pozisyonunun denginde, birimin başlarındaki çalışanlar 9 küsür bin lira maaş alırken Yıldız Sedef 8 küsür bin maaş alıyor... Herkes sizin gibi şanslı değil, kurs hocasıyken müdür olacak kadar... ” şeklinde konuştu. Buna yanıt veren AK Partili Meclis Üyesi Yasemin Aytaç, “Kurs hocalığımı küçümsemeyin. Ben bu mesleğimi kamuda alnımın akıyla, hiçbir ceza getirmeden yaptım ve emekli oldum. Kurs hocasıydım ama en azından hiçbir ceza almadım” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN: 4 KİŞİ TELEVİZYONA ÇIKMIŞ HALKIN ADINA KONUŞUYOR!

Bu tartışmaların ardından Başkan Erdoğan, zimmet iddiasıyla kendisine açılan dava sürecine de değinerek şunları söyledi:

“Karaburun’da halk yokmuş gibi... 4 kişi bazı kanallarda elinde mikrofonla halkmış, halkın sesiymiş gibi konuşuyor. Bir tanesi AK Parti Gençlik Kolları İrfan Bey... Kadın Kolları Başkanı, Meclis üyesi olarak siz ve ilçe başkanınız... Bir lira eksiğim olsa istifa ederim. Dönüp dolaşıp aynı konular. Adalet herkese lazım. Size de lazım olacak. Karalamayla, uydurma dava açmayla, servis etmeyle bu iş olmaz. Bizim alnımız açık. 5 kuruş eksiğimiz yok. Geldiğimizden daha iyi şartlarda bu belediye! Biz halkın parasını nasıl kullanacağımızı iyi biliriz. Halk bunu takdir ediyor. Ama sizden ricam bizlerin de ailesi var. Karaburun Belediye’nin bütçesi 37 milyon. 3 kere yanlış söylediniz. Eğer rakamları bilmiyorsanız bu komisyonlarda yer almayın. Zamanı gelince herkes yaptığını görecektir.”