GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Kasım 2021 Salı 11:14

Başkan Erdoğan'dan 'şüpheli yangın' açıklaması: Takipçisiyiz!

Karaburun ilçesi sınırlar içerisinde yer alan İris Gölü'nün çevresinde henüz nedeni belli olmayan yangın sonrası Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan sosyal medya hesabından paylaşım yaparak çıkan yangının 'şüpheli' olduğunu belitti. Yangının kontrol altına alındığını da belirten Erdoğan, konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.
EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Karaburun ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Özel Çevre Koruma Kanunu kapsamındaki İris Gölü çevresinde çıkan yangın ile ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu.
Bölgedeki sazlık alanların 'şüpheli' bir yangın sonucu küle döndüğünü belirten Erdoğan, geçmişte yapılan girişimleri hatırlatarak konun takipçisi olacaklarını belirtti.
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın paylaşımı şu şekilde;
"Değerli Hemşehrilerim, İlçemizde Özel Çevre Koruma Kanunu kapsamında olan göz bebeğimiz İris Gölü’müzde bu sabah saatlerinde sazlık alanda çıkan şüpheli yangın kontrol altına alınmıştır. Yangın sonrasında bölgedeki sazlık alanın %25’inin yanmış olduğu tespit edildi. Bildiğiniz gibi İris Gölü’müz pek çok kuş ve yaban hayvanının yaşama ve üreme alanı...Geçen yıl “özel mülkiyet” gösterilerek, adeta yok edilmeye çalışılan İris, Belediyemizin yoğun gayreti ve konuyu ulusal basının gündemine taşımamız sonucunda kurtulmuştu.
Bugün çıkan yangının sebebi henüz belli olmasa da geçmişte bölgeye yönelik çeşitli girişimler olması akıllarımızda soru işaretlerini canlı tutuyor. Karaburun Belediyesi olarak konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz. Karaburunlular olarak en kıymetli doğal güzelliklerimizden olan İris Gölü’müzü gözümüzden sakınacak, yok olmasına asla izin vermeyeceğiz."