GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2020 Pazartesi 13:00

Başkan Erdoğan’dan ‘personel eleştirisi'ne net yanıt: Kimseyi işten çıkaramam!

Meclis toplantısında personel sayısının arttığına dikkat çeken AK Partili üye Yasemin Aytaç’a veren cevap veren Başkan İlkay Girgin Erdoğan, “İşletmelerde çalıştırılmak üzere öğrencileri aldık. Kusura bakma, kimseyi işten atamam” dedi

EGEDESONSÖZ – Karaburun Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Tüm üyelerin maske taktığı, sosyal mesafeye dikkat ettiği toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporlar okundu. Kesin hesap cetveli, AK Parti ve MHP’li üyelerin ret oyuna karşın oyçokluğuyla kabul edildi.

AYTAÇ’TAN SUÇLAMALAR
AK Partili Meclis üyesi Yasemin Aytaç, Karaburun Belediyesi’nin, yüzde 40 olan yasal sınır aşılıp yüzde 55’e vardığı halde hala personel aldığını iddia etti. Aytaç ayrıca, 7.5 milyon liraya ulaşan borcun, Karaburun için çok büyük olduğunu, personel maaşlarının ödenemediğini, buna rağmen bilim şenliği gibi etkinliklerde çok para harcandığını öne sürdü. Düğün, nişan, sünnet, doğum gibi olaylarda belediye bütçesinden hediye takılmasını da eleştiren Aytaç, Mordoğan’a yapılan meydan düzenlemesinin altyapı çalışmalarıyla yeniden bozulduğuna dikkat çekti. 

SİZ GÖRMEK İSTEMİYORSUNUZ
Başkan Erdoğan, bu iddialara sert yanıt verdi. Erdoğan açıklamasında “Üzülerek görüyorum ki, sizler bazı şeylerin farkında değilsiniz. Personelimizin maaşları bir ay sekteye uğradı. Onun dışında hem maaşları hem de ikramiyeleri ödendi. İşçi alımları konusuna gelince… Şirketimize devredilmiş işletmeleri çalıştırmak zorundayız. Üniversiteden öğrencileri işe aldık, geçici olarak… Kusura bakmayın, kimseyi işten çıkaramam. Şu andaki durumdan esnafımız dahil herkes memnun. Yıllardır yapılmayan yatırımları yapıyoruz. Hiç yatırım yapılmadığını söylemek, siyasi bir amaç uğruna söylenmiş bir sözdür. Karaburun Belediyesi’nin neler yaptığını herkes görüyor ama sizler görmüyorsunuz, görmek istemiyorsunuz. Mordoğan Meydanı’nda insanlar yürüyemiyordu. 22 bin lira maliyetle orasını düzenledik. Bunu kendi işçilerimiz yaptı. Bu rakamı konuşmak doğru değil.”

YENİ BİR İSKELE YAPILACAK
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, hafta sonunda İzmir’den Mordoğan ve Foça gemi seferlerinin başladığını hatırlatarak şu açıklamada bulundu: “Geçen yıldan beri  Karuburun’a gelecek gemiler için iskele konusunu konuşuyoruz. Yeni gemiler için uygun bir iskele gerekiyor. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli yazışmalar yapıldı. Geçen hafta bakanlıktan ekip geldi. Dip taraması ve 3 metre derinlik için çalışma yaptı. Rapor tamamlandığında gerekli iznin verileceği açıklandı. İskelemiz seneye hazır olacak ve Karaburun’a da İzmir’den denizyoluyla yolcu gelecek.”