GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2019 Çarşamba 12:42

Başkan Duran düğmeye bastı: Tire'ye balık hali yapılacak!

İYİ Partili Salih Atakan Duran’ın başkanlık koltuğunda oturduğu Tire Belediyesi kat karşılığı inşaat yapım işi için ihale yapma kararı aldı. Belediye yönetimi, gerçekleşecek çalışma kapsamında ilçeye balık hali kazandırmayı hedefliyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de İYİ Parti’yle idare edilen ilk ve tek ilçe olma özelliğini taşıyan Tire’de, belediye yönetimi ihale yapma kararı aldı.

Mülkiyeti Tire Belediye Başkanlığı’na ait olan Yeni Mahalle’de bulunan 612 metrekarelik taşınmaz üzerinde kat karşılığı ticaret (dükkan), balık hali inşa edilmesi işi için kapalı teklif usulüyle ihale gerçekleşecek. Ayrıca belediyeye bırakılacak bağımsız bölümlere ilave olarak belirlenen muhammen bedelin arttırımı da yapılabilecek.

İmar durumuna bakıldığında yapının en çok 3 katlı olabileceği görüldü. Geçici teminat bedelinin 155 bin 809 bin TL olduğu aktarıldı.  Tahmini bedelin de yaklaşık 5 milyon 193 bin 625 TL şeklinde netleştrildiği ifade edildi.

İhalenin28 Ağustos Çarşamba Günü, saat 14:00’te belediye binasında yapılacağı belirtildi. İhaleye katılım için alınacak şartname için ise bin TL’lik bir ödeme yapılması gerektiği açıklandı.