GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Mart 2019 Perşembe 13:48

Başkan Doğruer söz vermişti: Kınık Üniversitesi yola çıktı

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in göreve gelirken söz verdiği yatırımlar arasında yer alan üniversite projesi gerçekleşiyor. Bakırçay Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek yüksekokul sağlık ve tarım alanlarında eğitim verecek.

EGEDESONSÖZ-  Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde Kınık’a ‘müjde’ olarak verdiği yatırımlar arasında yer alan Kınık Üniversitesi hayali gerçekleşiyor. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in girişimleriyle başlatılan üniversite projesinde sona gelindi. Bakırçay Üniversitesi’ne bağlı kurulacak yüksekokulda sağlık ve tarım alanlarında eğitim verilecek.

Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile birlikte Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ı ziyaret eden Başkan Doğruer, işlemlerin tamamlandığını söyledi. İlçeyi ziyaret eden Rektör Berktaş, yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emin Erbaycu ile birlikte üniversite arazisini ve son hazırlıkları yerinde inceledi.

Başkan Doğruer, çalışmalarla ilgili bilgiler verirken üniversitenin Kınık’ın hayali olduğunu söyledi. Kınık’ın Bakırçay Havzası’nda parlayan bir yıldıza dönüştüğünü anlatan Doğruer, 5 yılda 500 milyon TL’lik yatırımı ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kınık’ın doğalgazdan, hastaneye, kültür merkezinden TOKİ’ye kadar birçok projeye kavuştuğunu anlatan Doğruer, “İzmir milletvekilimiz sayın Binali Yıldırım başbakanlığı döneminde Kınık’a bir üniversite müjdesi vermişti. Bu konuda önemli çalışmalar ve girişimler yaparak sonuca ulaştık. Kınık, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bir ilçe. Burada maden ocaklarımız ve kömür madenlerimiz de çalışıyor. Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulum işlemleri de sürüyor. Bu konuda karar çıktı. Kınık’ta vatandaşlarımız işsiz, aşsız kalmayacak. Başka illere, ilçelere gitmeyecekler.  Üniversitemizin eğitim vereceği konularımız da belirlendi. Sağlık ve tarımla ilgili bölümleri kurmayı düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı’mızın hastane projesini de bitirdik. Kısa sürede hizmete açacağız. Kınık gelişiyor ve büyüyor. Biz vatandaşımızın ideolojisine bakmadan her zaman ‘Kınık kazansın’ dedik. Sloganımızı da yine aynı şekilde belirledik. Bizim için önemli olan Kınık’ın bir adım daha ön plana çıkmasıdır” dedi.

Başkan Doğruer, üniversitenin ilçeye kazandırılması için büyük gayret gösteren Genel Başkan Yardımcısı Dağ ve Rektör Prof. Dr. Berktaş’a da özel olarak teşekkür etti.