GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Nisan 2021 Cuma 10:24

Başkan Doğruer açıkladı: Kınık OSB'de geri sayım

1 milyon 128 bin metrekare alan üzerine kurulan Kınık Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nde yer almak için 85 yatırımcının ön talebinin alındığını belirten Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Kadastro, parselleri belirliyor. Sonrasında resmi müracaatları alacağız ve altı ay içinde faaliyetlerin başlayacağını öngörüyoruz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Şubat 2020'deki ziyaretinde müjdesini verdiği Kınık Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nde önemli adımların atıldığı öğrenildi. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, 1 milyon 128 bin metrekare alan üzerine kurulan Kınık Tarıma Dayalı OSB'de yer almak isteyen 85 yatırımcının ön talebinin alındığını belirterek, "Kadastro, bölgede parselasyon çalışması yapıyor. Çok yakında yatırımcıların resmi başvurularını almaya başlayacağız. OSB'de çarkların altı ay içinde dönmeye başlayacağını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

MÜTEŞEBBİS HEYETİ İLK TOPLANTISINI YAPTI
Kınık Tarıma Dayalı OSB'deki gelişmelerin memnuniyet verici seviyede olduğunu belirten Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, tüzel kişiliğin kazanıldığını ve oluşturulan müteşebbis heyetinin ilk toplantısını yaptığını söyledi. Takvim doğrultusunda tıkır tıkır işleyen bir süreç yaşadıklarının altını çizen Başkan Doğruer, "OSB'de bitkisel üretim çalışmaları öncelikli olacak. Domates, biber gibi ürünler başı çekecek. Ürünlerin kurutulması, paketlenmesi, soğuk havada depo edilmesi mümkün olacak. Ayrıca aromatik bitkiler, ilaç ve kozmetik sanayi için hazırlanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü'de bağlı olarak AR-GE Merkezi kurulmasını planlıyor. Bu, bir ilk olacak" diye konuştu.

EN AZ 1000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
6 ay içinde Tarıma Dayalı Kınık Organize Sanayi Bölgesi'nin faal hale geleceğini ümit ettiklerini belirten Başkan Sadık Doğruer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"OSB'de en az 1000 kişinin istihdam edileceğini hesaplıyoruz. Bu kadar istihdam bile Kınık için çok önemli ve değerli. İnsanlarımız, ağır sanayide çalışmayacak; bildiği işi, yani tarım yapacak. Tarıma yönelik genetik yatkınlığı olan bölge halkı, OSB sayesinde hem iş sahibi olacak hem de üretici olarak daha çok kazanacak. Küçük üreticiler de kendi tarlasında bahçesinde ürettiğini OSB sayesinde en iyi fiyattan pazarlayabilecek. Tarıma Dayalı Kınık Organize Sanayi Bölgesi'ni eleştirenler var. Haksızlık ediyorlar. Kimya sanayisi, plastik üretimi gelmiyor Kınık'a, tarıma dayalı OSB geliyor. Bunda çiftçiler için nasıl bir risk var, anlamış değilim. Küçük üretici, sözleşmeli üretimle ürününü satış garantili olarak üretme fırsatı bulacak. Pazarlaması, katma değerli hale getirilmesi kolay olacak. Bize böylesine kıymetli bir OSB'yi sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ, İzmir Ticaret Odası ve EBSO gibi paydaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum"