GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
25 Mayıs 2017 Perşembe 10:48

Başkan'dan İzmirli sürücülere Ramazan uyarısı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Ramazan ayı nedeniyle sürücülere uyarıda bulunarak aşırı hızdan kaçınmalarını ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Sözlerine Vatandaşların ve Esnafın Ramazan Ayını kutladığını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, sürücüleri uyardı; Hoşgörü ayı olan Ramazan’da, sürücülerin birbirlerine karşı daha toleranslı ve saygılı olmalarını isteyerek, aşırı hızdan kaçınmalarını ve trafik kurallarına harfiyen uyulmasını istedi.

ORUÇ TUTANLAR DİKKAT
Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutan sürücüleri araç kullanırken dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Anık “Ramazan ayında oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşmekte, açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkatin dağılmasına karşı sürücüler her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmaları gerekmektedir” dedi.

Sürücülerin özellikle akşam saatlerinde iftara yetişmek için acele ettiklerine dikkat çeken Anık, “Aceleci olan sürücüler hem kendilerini hem de trafik güvenliğini tehlikeye düşürmektedirler. Bu mübarek ayda sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması kaçınılmazdır” diye konuştu.

GEÇEN YILIN VERİLERİ KORKUTUYOR
İzmir’de, Geçen yıl ramazan ayının denk geldiği Haziran ve Temmuz aylarında 2 bin 532 kazada 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 680 kişinin yaralandığını belirten Anık, uyarıların mutlaka dikkate alınması gerektiğini söyledi.