GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Nisan 2017 Çarşamba 09:07

Başkan'dan festivale çağrı: 9 milyon enginarım var, satmam lazım!

Urla’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek enginar festivali için konuşan Belediye Başkanı Uyar, “Geçen sene 500 bin kişiyi ağırladık bu yıl hedefimiz bir milyon misafiri ağırlamak olacak. Ben her yerde ‘9 milyon enginarım var, satmam lazım’ diyorum” dedi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Urla Belediyesi’nin düzenlediği ‘3’üncü Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin’ tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Belediye Başkanı Sibel Uyar 28-29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik için önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Uyar festivalde çeşitli Avrupa ülkelerinden gelecek şefleri ağırlayacaklarını ifade ederken geçen seneki 500 bin katılımcıyı bu yıl bir milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

BU FESTİVAL HERKESİN
Uyar, “Bu festivalin tarımı desteklediğini gördük. Bin dönüm farklı dikim alanı gerçekleşti. Ülke ekonomisine katkı sağladı. Burada artık herkes festivalimiz var diyor. Festivali ilçemizdeki herkes içselleştirdi. Aylardır hazırlanıyoruz. Bu festival Urla’daki herkesin” dedi.



4 MİLYONDAN 9 MİLYONA ÇIKTI
Geçen yıl gerçekleşen festivalle kıyas yapan Uyar, “2016’da 4 milyon baş enginarımız vardı 2017’de 9 milyon baş enginarımız var. Biz belediye başkanları hep istihdam diye bağırıyoruz. Herkes belediyeleri iş kapısı olarak görüyor. Ama belediyeler hizmet kapısıdır. Çiftçilerimize kazanç sağladık. Gerçek amacımız budur. Gastronomi çok önemli. Yaptığımız Amerika’yı keşfetmek değil. Urla’yı markalaştırıyoruz. Bağcılık, zeytincilik, şaraplarımız bizim için çok önemli. Ayrıca tarımın bu kadar desteklenmesi bizim için çok önemli. Festivalimiz geçen yıl Türkiye’nin en büyük festivaliydi. Bu yıl uluslararası olacak” diye konuştu.

9 MİLYON ENGİNARIM VAR SATMAM LAZIM
Uyar festival programına ilişkin bilgi verirken, “Festivale geldiğinizde alanda üreticiyi göreceksiniz. Hazırız ve misafirlerimizi bekliyoruz. Geçen sene 500 bin kişiyi ağırladık bu yıl hedefimiz bir milyon misafiri ağırlamak olacak. Ben her yerde ‘9 milyon enginarım var, satmam lazım’ diyorum” açıklamasını yaptı.