GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ağustos 2016 Cuma 13:09

Başkan’dan çifte ‘2019’ mesajı: Adaylık ve Körfez!

Büyükşehir Belediye Başkanı 2019 yerel seçimlerinden yeniden aday olup olmayacağı konusunu ‘fuar üzerinden’ yanıtlarken, Körfez’de denize girmek için de aynı yılı işaret etti.

İZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Hürriyet TV yayına katılarak çok önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış öncesi önemli bilgiler veren Başkan Aziz Kocaoğlu, ‘2019’da 88.yılın açılış töreninde olacak mısınız?’ sorusuna manidar bir yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu, “2019 Fuar açılış töreninde ben de olacağım… Ama birinci sırada ama sonuncu sırada…” dedi. Ardından sözlerini adaylık kararı üzerinden açan Kocaoğlu “Onu 2019 yerel seçimlerine 6 ay kala bir basın açıklamasıyla hemşerilerimizle paylaşacağım” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu ÇED sorunun tamamen ortadan kalkarak Büyük Körfez Projesi’nin askıya çıkmasının ardından en çok merak edilen soruya da yanıtladı. Başkan’dan Körfez’de ne zaman yüzüleceği konusu için tarih verdi.

3 YIL İÇERİSİNDE YÜZÜLÜR 
Büyükşehir Belediye Başkanı, “10 yıldır ‘Yüzülebilir Körfez’ hedefi için uğraşıyoruz. Bilimsel çalışmaları yaptık, ÇED raporumuzu hazırladık, 3 yıl sonunda nihayet askı süreci başladı. Önümüzdeki günlerde askıdan inecek. Bizim hedefimiz İzmir’de yüzülmesi, İzmir Limanı’nın gelişmesi, İzmir ekonomisinin büyümesi… Bu proje dünyanın en önemli çevre projelerinden bir tanesi… 72 yıl önce herkesin kapısının önünden yüzmek için girdiği İzmir Körfezi’ni tekrar kapısının önünden kapısnın önünden yüzebilecek duruma getirmek ana hedefimiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde 70-80 yılda kirlettiğimiz Körfez'i çok kısa zamanda yüzülecek duruma getireceğiz. Süreç istediğimiz gibi işlerse 2-3 sene içinde semeresini görürüz. İhale süreçleri var. Projenin oturması var. Bu malzemeden bir ada yapmamız gerek. Adanın yer seçiminden zaman kaybedebiliriz. Adanın yerinin kararı verilip ada yapımına başladıktan 3 yıl sonra kesinlikle bu Körfez'de yüzülür” dedi.