GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Eylül 2016 Pazartesi 14:37

Başkan'dan 'at yarışında ölüm'e yorum: Şoray da düştü Erdoğan da!

Kaklıç’ta düzenlenen geleneksel rahvan at yarışlarında ölüme biten korkunç kaza hakkında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Arslan, “Türkan Şoray yıllar yılı önce film çekiminde attan düşmüştür. Tayyip Erdoğan düştü. Bunlar olabilir. Kimsenin sorumluluğu yok. Talihsiz bir kaza oldu” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Kaklıç’ta düzenlenen rahvan at yarışlarında yaşanan ölümlü kaza için Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Yarış sırasında kontrolündeki atın devrilmesi sonucu boynu kırılarak hayatını kaybeden jokey Halil Muslu’nun cenazesi memleketi Balıkesir’e gönderilirken, savcılık otopsi raporu istedi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan kenti şok eden üzücü olay sonrası açıklamalarda bulundu.

Başkan Arslan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde ‘Cihan’ isimli atın üzerinden düşmesini örnek gösterirken, sinema oyuncusu Türkan Şoray’ın da 1972 yılında Cemo Filmi’nin Elazığ’daki çekimleri sırasında attan düşme kazası yaşadığını söyledi.

BELEDİYE NE YAPSIN?
Arslan, “Geleneksel yapılan bir yarış... Çiğli’de birlikte yapmıştık. Bu sene de bir daha yapalım dedik. Federasyonla protokolde anlaştık ve ortak yaptık.  Yarışa katılanlar dört dörtlük bir pist olmuş dediler. Burada belediye ne yapsın? Federasyon ne yapsın?” dedi.

ERDOĞAN VE ŞORAY ÖRNEĞİ
Arslan kazanın anlık gerçekleştiğini belirtirken bu tür etkinliklerde tedbir almanın mümkün olmadığını ifade etti. Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu ileten Arslan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkan Şoray’dan örnek verdi. Arslan, “Türkan Şoray yıllar yılı önce film çekiminde attan düşmüştür. Tayyip Erdoğan düştü. Bunlar olabilir. Kimsenin sorumluluğu yok. Talihsiz bir kaza oldu. Attan düşmenin tedbiri nasıl alınır? Ya jokey dengesini kaybetti ya at tökezledi. Rahvan çok farklı bir yarış. At zorlandığını zaman hemen dörtnala geçebiliyor. İrkilebiliyor. Bir at dört kez o hatayı yapabiliyor. Jokey hakimse yarışı olaysız bitirebiliyor. Yarışı yarıda kestik. Çok üzüldük. 200 küsur at katıldı. O kaza olana kadar 70 tane at koşmuştu” diye konuştu.