GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2016 Çarşamba 14:43

Başkan Dalgıç'tan 'su kesintisi' için sağduyu çağrısı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde bayram tatili nedeniyle aşırı yoğunluk yaşandığını söyleyen CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bazı bölgelerde yaşanan su sorunuyla ilgili olarak, "Biraz sağduyulu davranılıp tasarrufa uyulursa su sorunu aşılır. Çeşme'de her tarafa yetecek kadar su var" dedi.

Bir bölgesel televizyon kanalında canlı yayına katılan CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede bayram tatilinde yaşanan su sıkıntısının geçici olduğunu söyledi. Dalgıç, "Geçtiğimiz yıl yoğun sezonda 30 bin ton su basılırken, bu yıl 45 bin ton su basılıyor. Geçtiğimiz cuma gününden bu yana Çeşme'de çok ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Gelen yazlıkçılar, bahçesini sulayıp havuzlarını dolduruyor. İlçemizin üst kesiminde kalanlar bu nedenle biraz sıkıntı yaşıyor. Ama bu, geçicidir. 24 saat boyunca, hem barajımızdan hem kuyulardan su basılıyor. Umarım en az sıkıntıyla bayram tatilini atlatmış olacağız. Gündüz saatlerinde lüzumsuz harcadığımız her su, bir üstte kalan eve su gitmemesi demektir. Biraz sağ duyulu davranılırsa, bir gün tasarrufa uyulursa su sorunu aşılır. Çeşme'de her tarafa yetecek kadar su var" diye konuştu. 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bayram tatilinde Çeşme'nin yüzde 100 tam doluluğa ulaştığını belirterek, "Bütün konaklama tesisleri de doldu. İyi bir bayram geçiriyoruz. 'Çeşme, destinasyon olarak apayrı bir yere sahiptir. Turizmdeki sıkıntıyı en az hasarla atlatacağız' demiştim. Bu bayram tatilindeki yoğunluk da bunu gösteriyor. Bu yoğunluktan biz de, sektörde çalışan herkes de mutlu. Bu yaz böyle geçecektir. Sezon sonuna kadar da yoğunluk devam edecektir. Bundan hiç kuşkum yok" dedi. (dha)