GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mayıs 2017 Perşembe 11:49

Başkan Dalgıç'tan Çeşme'ye davet

İzmir'in Çeşme ilçesindeki CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, herkesi Çeşme'de, huzur, güven, özgürlük içerisinde bir tatil yapmaya davet etti.

CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, önümüzdeki yaz sezonu için yaptığı çağrıda tatil yapmak isteyen herkesi tarih kokan dar sokakları, masmavi gökyüzü, denizi ve klima gerektirmeyen esintisiyle huzur ve güven içinde vakit geçirmek için Çeşme'ye davet etti.

Ülke turizminin son üç yıldır çok olumsuz etkilendiğini savunan Başkan Dalgıç, "Turizmi sadece otel olarak görmemek gerekir. Birçok iş dalı ile birlikte istihdam turizmden etkileniyor. Yabancı turizmdeki gerileme ne yazık ki, turizmde olumsuz etki yapıyor. Ama Çeşme'nin destinasyon faklılığı var. Çeşme'de ağırlık iç turizmden yana. Yatak sayısı istatistiklerine bakarsanız, yabancı turistin de her şeye rağmen az olmadığını görebilirsiniz. Çeşme'nin bu yıl iyi bir sezon geçireceğine eminim. Turizmin gelişmesi için huzur olması gerekir. Çeşme olarak, çok şükür bu zamana kadar talihsiz bir olay yaşamadık. Bununla ilgili olarak Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Emniyet güçlerimiz ve bizler el ele çalışıyoruz. Çeşme'yi sık sık Bodrum'la karşılaştırıyorlar. Her ikisi de ülkemizin en güzel turizm destinasyonları. Herkesin kendisine göre destinasyon farklılığı var. Ülkemizin her coğrafyası muhteşem. Bütün sahil beldelerimiz gerçekten çok güzel. Bize sadece huzur ve güven gerekiyor" diye konuştu.

"YATAK SAYISINI ARTTIRMAMIZ GEREK"
Çeşme'de sezonun Alaçatı Ot Festivali ile başladığını ifade eden Dalgıç, "Ot Festivali ile bütün mekanlar ve butik oteller açıldı. Çeşme'de şu anda 25 bin civarında yatağımız var. Yatak sayımızı 50 binlere çıkarmamız gerekir. İnşaatları devam eden oteller var. 2019 yılına kadar mevcut yatak sayısının üzerine 15 bin ilave edebilirsek biraz rahatlamış oluruz. Yatak sayınız yetersizse, istediğiniz kadar müşteri çağırın. Bunu Ot Festivali'nde yaşadık. Yatak sayısı yetersiz olduğu için İzmir'den Kuşadası'na kadar geniş bir bölgede konuklarımız konakladılar" dedi.

Alaçatı'da yapılması planlanan hava alanı ile ilgili soruyu yanıtlayan Dalgıç, havaalanının binlerce turist getirmese de Çeşme turizm destinasyonu için bir katkı olduğunu ifade etti. Başkan Dalgıç, konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım öncülüğünde çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. (DHA)