GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Nisan 2017 Salı 14:23

Başkan Çerçioğlu'ndan fide dağıtımı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Yerel Tarım Ürünleri Projesi kapsamında vatandaşlara yerel fide dağıttı.

Fide dağıtımı için kurulan stantta vatandaşlara kendi eliyle fide dağıtan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu proje ile yerel ürün çeşitliliğini gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmayı amaçladıklarını dile getirdi. Atatürk Kent Meydanı’nda yapılan fide dağıtımında vatandaşlar fideleri alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Fide dağıtım töreninde konuşan Başkan Çerçioğlu, “Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel tohumlarımızı, ülke tarımına kazandırmak amacındayız. Burada 70 bin adet yerel fidenin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. İleri ki günlerde 17 ilçemizde toplamda 2 milyon fide dağıtılacak.  Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak, her mevsim için sebzelik fide üretip vatandaşlarımıza dağıtacağız. Sizlerle el ele çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Çerçioğlu’nun elinden fide alabilmek için birbiriyle yarışan vatandaşlar Topuklu Efe’ye yerel ürünlere sahip çıktığı için teşekkür ettiler.