GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Eylül 2018 Cuma 11:54

Başkan Çerçioğlu: Fırtınaya hazırlıklıyız

Orta Akdeniz'de oluşup Ege Bölgesi'ne doğru ilerleyen ve farklı senaryolara göre 30 Eylül Pazar günü saatteki hızı 100-120 kilometreye ulaşması beklenen tropik fırtınada olumsuzluk yaşanmaması ve olası olumsuzluklara anında müdahale edilebilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi teyakkuza geçti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre fırtınada metrekareye 75 kilogram yağış bekleniyor. İlgili ekipler ve yöneticilerle toplantı yapıp bilgi alan ve müdahale yöntemlerini belirleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı müdahale edecek ekiplerin 24 saat çalışmak için hazır olduğunu belirtti. Başkan Çerçioğlu vatandaşları da uyarırken "Büyükşehir Belediyesi fırtınayla birlikte gelecek bütün olumsuzluklara hazır ve vatandaşlarımızın yanında olacak" dedi.

Fırtına öncesi ASKİ, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, İtfaiye, Makine İkmal Bakım ve Onarım, Çevre Koruma ve Kontrol, Sağlık İşleri ile Denizcilik daire başkanlıkları gereken önlemleri aldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vatandaşları çanak antenlerin uçması, elektrik tellerinin kopması, ağaçların devrilmesi, deniz seviyesinin yükselmesi, aşırı yağış, güneş enerji panelleri, su depoları ve inşaat iskelelerinin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarırken, yaşanabilecek olumsuzluklarda vatandaşların zaman geçirmeden Büyükşehir Belediyesi'nin 444 40 09 numaralı Hızlı Çözüm Merkezi'ni, ASKİ'nin 444 70 09 numaralı hattını veya itfaiyenin 110 numaralı ihbar hattını aramalarını istedi.

Başkan Çerçioğlu "Büyükşehir Belediyesi olarak bütün müdahale ekiplerimizle 24 saat çalışmaya hazır haldeyiz. Gereken önlemleri aldık. Umuyoruz ki fırtına can ve mal kaybına sebebiyet vermez. Olası olumsuzluklara ekiplerimiz anında müdahale edecekler " diye konuştu.

Başkan Çerçioğlu 1200 personelin yanı sıra 15 greyder, 60 kamyon, 20 vidanjör, 10 kanal açma aracı, 20 ekskavatör, 80 kepçe, 15 büyük kepçe, 30 tam donanımlı itfaiye ekibi, 5 vinç, 8 bomlu araç, 102 su tahliye pompası, 30 jenaratörün hazırlandığını  belirtti. Bunun yanı sıra hasta nakil araçları ve ambulanslar da hazır bekletiliyor.