GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Nisan 2020 Salı 11:31

Başkan Çalkaya: Türkiye’nin en şanslı başkanlarından biriyim!

Balçova Belediye Başkanı Çalkaya, 31 Mart 2019 tarihinde seçilmesi sonrasında görevde olduğu 1 yılı geride bıraktı. ‘Nasıl bir belediye devraldınız?’ sorusunu yanıtlayan Çalkaya, “Bu konuda Türkiye’nin en şanslı başkanlarından biriyim. Özellikle sosyal projeleriyle Türkiye’yi örnek olan bir belediyeyiz” dedi. Çalkaya ayrıca 1 yılı enerjik, yorucu ve gururlu geçirdiğini aktardı.   

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber)- Türkiye’de 2019 yılının 31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerde sandıktan çıkarak koltuğa oturan belediye başkanları 1 yıllarını geride bıraktı. Başkanlar mazbatalarına Nisan ayının ilk haftasında kavuşur kavuşmaz hizmete başlamıştı.

Başkanlardan kimisi geçmiş yıllardan gelen görevini sürdürürken çoğunluğu ise ilk dönemlerini yaşıyor. Balçova Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP)Fatma Çalkaya Egedesonsöz’e konuştu.

Başkan Çalkaya geride kalan 1 yıllık görev süresini değerlendirirken kısa soru-cevap şeklinde gerçekleşen mini röportajda çarpıcı yanıtlar verdi.

Her ne kadar koronavirüs ile mücadele kapsamında olağanüstü bir dönemden geçilse de işte ilk yılını geride bırakan Çalkaya ile gerçekleşen soru cevap:

Görev sürenizde 1 yılı tamamladınız, nasıl geçti bunca zaman?

Hem enerjik, hem yorucu… Ama en önemlisi gururlu… Tüm personelimizle görevimizin başındayız

Nasıl bir belediye devraldınız?

Bu konuda Türkiye’nin en şanslı başkanlarından biriyim. Özellikle sosyal projeleriyle Türkiye’ye örnek olan bir belediyeyiz. 

Şu an ilçenizde görev yaparken daha önce yapılmayan neleri yapıyorsunuz?

Kültür Merkezi ve Cemevi yatırımlarımız var. Var olan sosyal projeleri geliştiriyoruz. Onun dışında anaokulu ve bilişim atölyesi açtık, spor hizmetleri ve semt evleri için yeni çalışmalarımız oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile aranızdaki ilişki nasıl?

Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.

Güncel olarak koronavirüsle mücadele noktasında neler yapıyorsunuz?

Balçova’nın her noktasına hizmet ulaştırıyoruz. Darda olan zor geçinen her vatandaşımızın yanındayız. Biz yıllardır ‘Balçova’da kimse aç ve açıkta kalmayacak’ prensibi ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu salgın döneminde bunun faydasını çok gördük. Aşevimizin kapasitesini 700 kişiye çıkardık. ilçemizin genelinde dezenfeksiyon ve temizlik çalışması var.