GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Şubat 2021 Perşembe 20:09

Başkan Çalkaya isyan etti: Afeti siyasete alet ettiler!

1 Şubat tarihinde başlayan ve 24 saat aralıksız süren yağışlardan en çok zarar gören ilçelerden biri olan Balçova’nın Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Afeti siyasete alet ettiler” diyerek isyan etti.

EGEDESONSÖZ- 1 Şubat tarihinde başlayan ve 24 saat aralıksız sürerek metrekareye düşen yağış miktarıyla İzmir rekor kırmıştı. Yağışlar; derelerin taşması, yolların kapanması ve insanların sele kapılmasıyla doğal afet ilan edilirken bazı siyasiler İzmir’in alt yapı sistemini eleştirmişti.

Doğal afetten en çok etkilenen ilçeler arasında yer alan Balçova’nın Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, afet sonrası gelen siyasi eleştirilere isyan etti. “Yaşanan felaketin adı ‘afet’ dedik ama anlamak istemeyenler bu afet üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor” diyen Başkan Çalkaya, tepkisini sosyal medya hesabından şu ifadelerle belirtti:

“Dağdan gelen yüzbinlerce ton su derelerden taşıp iki mahallemizde evleri bastı. İlk andan itibaren ekiplerimiz çalışmaya başladı. Vatandaşımız ve esnafımız, canını ve malını korumaya çalışırken, sahadaki tüm personelimiz ile vatandaşımızın yardımına koştuk. Bir yandan temizlik işlemleri devam ederken diğer yandan afetten zarar gören 400 vatandaşımıza sıcak yemek ulaştırdık. Biz, önce şu afetin yaralarını saralım dedikçe siyaset yapma adına konuşanlar, yazanlar niyetlerini açıkça belli etti.

Bunun yanında koronavirüs salgını nedeniyle evine ekmek alamayan vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Her gün salgın kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan yüzlerce ailemizin evine sıcak yemek ulaştırıyoruz. Evinde kömürü, odunu olmayan insanlarımıza yakacak ulaştırıyoruz. Bilgisayarı olmadığı için derslerine katılamayan çocuklarımıza bilgisayar ulaştırıyoruz. Diğer yandan işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımıza maddi destekte bulunmak için meclisimizde karar alıyoruz. Son olarak gece gündüz demeden afetin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ama dedikodu yapmak içlerine işlemiş insanların önüne geçemiyoruz.

Biz, yine de doğal bir afeti bile siyaset malzemesi yapan bu kişilere aldırış etmeden çalışmaya devam edeceğiz. Yaşanan bunca zorluk içinde hayat mücadelesi veren hiçbir Balçovalı hemşehrimizi aç, açıkta ve yalnız bırakmayacağız. Tekrar hepimize geçmiş olsun.”