GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2019 Perşembe 21:05

Başkan Batur yönetim kurulunu açıkladı: Huzur hakkı almıyorum!

Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk birleşiminde Başkan Batur, AK Parti Grubu'nun soru önergesi üzerine yönetim kurulu üyelerini açıklarken, kendisinin de MARBEL A.Ş.'de yönetim kurulu başkanı olduğunu ancak huzur hakkı almadığını söyledi.

Konak Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Başkan Abdül Batur yönetiminde yapıldı. Meclis toplantısında Başkan Batur, AK Parti Grubu tarafından verilen önerge doğrultusunda Konak Belediyesi’ne ait şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini açıkladı. Başkan Batur, MERBEL A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu ancak huzur hakkı almadığını söyledi.

DEVLETTEN MAAŞ ALIYORUZ

AK Parti Grubu meclise, Konak Belediyesi’ne ait şirketlerin yönetiminde kimlerin yer aldığı ve ne kadar huzur hakkı aldığına yönelik soru önergesi verdi. Başkan Batur önergeyi mecliste sözlü olarak hemen cevaplarken yazılı olarak da ayrıca detaylı cevap vereceğini ifade etti. Başkan Batur, MERBEL’de Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu açıklarken,  “Belediyeye ait iki şirket var. Bu iki şirketlerin yönetim kurullarıyla ilgili toplantılarımızı 19 Temmuz’da yaptık. MERBEL Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Belediye Başkanı olarak ben atandım. Başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleri var.  Yönetim Kurulu Başkanı hariç olmak üzere yani ben hariç olmak üzere yönetim kurulu üyelerine 2 bin 500 lira huzur hakkı ödenmesine karar verildi. 2 bin 900 liraydı biz bunu düşürdük başkan olarak huzur hakkı almıyorum. Biz devletten alıyoruz maaşımız. İZBEL ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanlığına Ali Ulvi Dülger atandı. Yine bu şirketteki arkadaşlarımız da 2 bin 500 lira huzur hakkıyla görev yapacaklar” dedi.

OVACIK KARDEŞ KENT OLACAK
Öte yandan toplantıda Tunceli’nin Ovacık Belediyesi ile kardeş şehir olması için girişimler başlatılmasına karar verildi. Başkan Batur’un daha önce açıkladığı uyuşturucu ile mücadele kapsamında Basmane’deki 2 katlı binanın Konak Belediyesi’ne tahsis edilmesi ilişkin karar da bugün gerçekleştirilen meclis oturumunda görüşülürken binanın Konak Belediyesi'ne tahsis edilerek uyuşturucu ile mücadele kapsamında değerlendirilmesine karar verildi.