GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Eylül 2019 Pazartesi 20:18

Başkan Batur Toros’taki o proje için tarih verdi: Ekim sonunda tamam!

Toros’ta yapımı devam eden pazar yerinin tamamlanmaması için AK Parti’den gelen eleştirileri yanıtlayan Başkan Batur, “Toros ve Gültepe’deki inşaatlarımız devam ediyor. Biri spor tesisi bir de Toros’ta semt pazarı… Müteahhitlerin devam etmesine biz şükrediyoruz. Ülkede kriz yok deniyor ama isterseniz müteahhitlere sorun. Kaç tane iş yarıda kalmış? Onu sorarsanız zaten cevabı gelir. Pazar yeri Ekim sonunda tamamlanacak” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Belediye Başkanı Batur, geride kalan ay içinde ilçede hayata geçirilen hizmetler noktasında bilgilendirme yaptı. Başkan Batur toplantıda Toros’ta yapımı devam eden semt pazarı hakkında tarih verdi. 

BATUR: YANAN ALAN 5 BİN 200 HEKTAR!
Oturumu başlatırken İzmir’de 18 Ağustos’ta başlayan ve 3 günün sonunda güçlükle kontrol altına alınan orman yangınları için açıklama yapan Batur, “18 Ağustos’ta büyük bir felaket yaşadık. Yaklaşık 5 bin 200 hektarlık bir alanda ekolojik dengeyi bozacak bir yangın gelişti. Hem hava şartlarının çok kötü olması hem de diğer etkenlerden dolayı maalesef çok önemli bir yeşil alanımızı kaybettik. İzmir bu konuda duyarlılığını her zamanki gibi gösterdi. Görev yapan herkese, Orman Bölge Müdürlüğümüze, çalışmalara katkı koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına, ilçe belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Böyle bir felaketi omuz omuza yenmeye çalıştık. Kısa sürede bu felaketin izlerini silmek hepimizin görevi. 30 Ağustos’ta alana gittik. Felaketi yerinde görme açısından önemli bir toplantıydı. Tüm siyasi partilerin grupları orada düşüncelerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyemiz hem bir bağış kampanyası hem de her doğan çocuk için ağaç dikilmesi noktasında önemli kararlar aldı. İnşallah böyle bir felaket bir daha yaşanmaz. İzmir siyasi partileriyle, devletin kurumlarıyla, yerel yönetimleriyle bu süreci en iyi şekilde atlatacaktır” dedi.

TOROS’TAKİ SEMT PAZARI EKİM AYI SONUNDA TAMAMLANACAK!
AK Parti Grubu’ndan gelen Toros pazar yeri sorularını yanıtlayan Başkan Batur, önemli bir açıklamaya imza attı. Pazar yerinin henüz bitmemesinden dolayı yapılan eleştiriler sonrasında konuşan Batur bitiş tarihini de açıkladı. Batur, “Toros ve Gültepe’deki inşaatlarımız devam ediyor. Biri spor tesisi bir de Toros’ta semt pazarı… Müteahhitlerin devam etmesine biz şükrediyoruz. Ülkede kriz yok deniyor ama isterseniz müteahhitlere sorun. Kaç tane iş yarıda kalmış? Onu sorarsanız zaten cevabı gelir. Biz yasal gereken her şeyi yapıyoruz. Biz müteahhitleri bu konuda teşvik ediyoruz işi bitirsinler diye. Demirin fiyattı attı, devlet işi böyle bir iş. Piyasaya yansıyan konu bu. Pazar yeri Ekim sonunda tamamlanacak. Tamamlanması lazım, artık sona geldik. Güzel bir tesis olmuş. Emeği geçenlerin eline sağlık” ifadelerini kullandı.  
Ayrıca toplantıda Konak Belediyesi tarafından yapımı devam eden proje ve yatırımların görsellerinin yer aldığı bir sunum yapıldı.