GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Nisan 2017 Pazartesi 13:37

Başkan Batur’dan ‘rekor’ mesajları: Yüzde 85’i anlattı

Narlıdere Belediye Başkanı Batur, ilçesinde ‘hayır patlaması’ yaşanmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, “Sadece düşük olarak Atatürk Mahallesi var. Orada oranımız yüzde 73... Diğer mahalleler ise yüzde 80 ve üzerinde. MHP’nin ilçedeki sandık sonucuna görünen o ki hiçbir etkisi olmamış” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Türkiye 18 maddelik anayasa değişikliğinin halkın kantarına çıktığı referandumu geride bıraktı.

Milyonlarca vatandaş sandık başına giderek iradelerini ortaya koyarken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yüzde 51.41'lik oyla kabul gördü,  İzmir’de geçerli oyların yüzde 68.78’i hayır, yüzde 31.22’si de ‘evet’ten yana oldu. 

30 ilçenin tamamında çoğunluk tercih ‘hayır’dan yana sandığa yansıdı.

Kentte ‘hayır’ın sandıklarda patlama yaptığı ilçe Narlıdere oldu. Narlıdere’de anayasa değişikliğini istemeyen vatandaşlar seçimde yüzde 85’lik orana ulaşarak rekor kırdı.

- İZMİR’DE REKORLARIN REFERANDUMU!..

Gelişmelerin ardından Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başkan Batur ayrıca Egedesonsöz’e de bir değerlendirmede bulundu.

MHP’NİN HİÇBİR ETKİSİ OLMAMIŞ!
İlçede alınan başarıyla ilişkin konuşan Batur, “Sadece düşük olarak Atatürk Mahallesi var. Orada oranımız yüzde 73... Diğer mahalleler ise yüzde 80 ve üzerinde. MHP’nin ilçedeki sandık sonucuna görünen o ki hiçbir etkisi olmamış” dedi.

İZMİR’İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇMAYA DEVAM EDECEK
Öte yandan seçim sonrası sosyal medyadan da bir açıklama yapan Batur şunları kaydetti: Değerli Narlıdereli hemşerilerim, 16 Nisan 2017 Referandum seçimlerinde büyük bir katılımla sandıklara koşarak % 85’lik oy oranıyla rejim değişikliğine HAYIR diyen ve Narlıdere’mizi İzmir birincisi yapan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.  Bu güzel neticenin alınmasında emeği olan başta CHP İlçe Başkanım, ilçe yönetimim, kadın ve gençlik kollarımıza, belediye meclis üyelerimize, sandık görevlilerimize, muhtarlarımıza, demokrasiyi savunma yolunda ortak irade ile Narlıdere’mizde oluşturduğumuz Demokrasi evi çatısında bileşen tüm siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine, hemşeri derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarına teşekkürü borç biliyorum. İzmir’in dağlarında çiçekler yine açmaya devam edecek, karamsarlığa, ümitsizliğe kapılmadan mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz...