GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ağustos 2023 Salı 09:44

Başkan Batur'dan parti içine mesaj: Kılıçdaroğlu'na yapılan insafsızlık!

Parti içindeki değişim tartışması hakkında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere kadar kalması gerektiğini vurgularken “Genel başkanımız seçimde elinden geleni yapmış ve herkesten fazla çalışmıştır. 29’u sabahı herkes top atışına geçti. Başka bir olasılık olsaydı eleştirenler bakanlık kuyruğunda bekleyecekti. Başkanımız seçimde elinden geleni yapmış ve herkesten fazla çalışmıştır.Sadece kaybetme sorumluluğunu ona yüklemek insafsızlıktır bence” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi içinde genel seçimler sonrası başlayan ‘değişim’ tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

SonSöz TV’de yayınlanan programda Fatih Yapar’ın konuğu olan Başkan Batur, genel başkanlık koltuğu için birçok siyasinin isminin geçtiği süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim sürecinde partinin başında kalması gerektiğinin altını çizdi.

BAŞKANIN KİM OLACAĞININ KARARINI VERECEK OLAN KURULTAYIMIZDIR
Türkiye'de yaşanan olumsuzluklara rağmen CHP’nin konuşulduğunu belirten Batur,“Bir yerel seçim geliyor. Bu geçmişteki seçimler gibi değil. Parti içi sıkıntıları biliyoruz. Değişim ve yenilenme var parti içinde ama gündem CHP. Ne yapılan zamlar, ne vergiler… Türkiye'de her kanalı açtığınızda CHP’de değişim nasıl olacak, genel başkan kim olacak konuşuluyor. Bunların kararını verecek tek makam var, o da kurultayımız” dedi.

29’U SABAH HERKES TOP ATIŞINA GEÇTİ
Kılıçdaorğlu’na yönelik eleştirilerde insaflı olunması gerektiğini söyleyen Batur, “Genel başkanımız ‘yerel seçimlerden önce kurultay yapacağız ve herkes aday olabilir’ dedi. Genel başkana yapılan eleştirilere bakıyoruz. Genel başkana 28 Mayıs’a kadar parti içinden herhangi bir eleştiri var mıydı? Kimse eleştiriyor muydu? Yol gösteren bile yoktu. 29 Mayıs sabahı bambaşka bir şey oldu. Türkiye’de yapılacaklar ile ilgili yeni bir model çizdi genel başkanımız. Halkın isteklerini yerine getirecek her türlü proje çizildi.  29’u sabahı herkes top atışına geçti. Başka bir olasılık olsaydı eleştirenler bakanlık kuyruğunda bekleyecekti. Biraz insaflı olmak ve mantıklı düşünmek lazımdı. Genel başkanımız seçimde elinden geleni yapmış ve herkesten fazla çalışmıştır.Sadece kaybetme sorumluluğunu ona yüklemek insafsızlıktır bence. İnsafsızca eleştirenler var” ifadesini kullandı.

YEREL SEÇİMLERİ DÜŞÜNEN YOK
Yerel seçime 7 ay kaldığını belirten Batur, “CHP içinde yarış başlayacak. Herkes delegasyonu, ilçe kongresini düşünür noktaya geldi. Yerel seçimleri düşünen yok. Yerel seçim sürecini genel başkanımızın yürütmesi partimizin yararınadır. Farklı şeyler farklı problemler getiri. Yerel seçimden sonra olağanüstü kurultay mı olur, başka bir şey mi olur… Bizim Konak’ta kongremiz bitti. Ben ve ilçe başkanımız sahaya çıkmamız lazım. Ben zaten sahadayım ancak yeni bir anlayışla birlikte sahaya çıkmamız lazım” dedi.