GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Mayıs 2023 Cuma 08:44

Başkan Batur’dan ‘belediyeler kentsel dönüşüm yapmıyor’ eleştirilerine cevap: Narlıdere’ye baksınlar!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İzmirli Belediye Başkanları Kentsel Dönüşüm yapmıyor’ eleştirilerine cevap veren Batur, “‘Kentsel dönüşüm yapılmadı’ eleştirisini ben üstüme alınmam. CHP’li belediyeler kentsel dönüşüm yapmadı dersen ben de o zaman cevap hakkımı kullanırım. Gitsinler Narlıdere’ye baksınlar o zaman. Narlıdere’de biz 10 yıl kentsel dönüşüm yaptık” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur SonSöz TV’ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Batur, Konak ilçesinde gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin detaylı bilgiler verdi.

ELEŞTİRİLERİ BEN ÜSTÜME ALINMAM, NARLIDERE’YE BAKSINLAR!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’li belediyeler kentsel dönüşüm yapmıyor” eleştirilerine cevap veren Başkan Batur, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kentsel dönüşüm yapılmadı’ eleştirisini ben üstüme alınmam. CHP’li belediyeler kentsel dönüşüm yapmadı dersen ben de o zaman cevap hakkımı kullanırım. Hükümetin yaptığı boş alana bina yapmakla olmuyor. Bayraklı’da yaptıkları alan boş alan değil mi? Boş alana yaptığınız kentsel dönüşüm değil ki. Gitsinler Narlıdere’ye baksınlar o zaman. Narlıdere’de biz 10 yıl kentsel dönüşüm yaptık. Konak Belediye Başkanı olarak geldiğimizden bu yana bizim birinci önceliğimiz kentsel dönüşüm. Ancak mahkeme süreçleri yaşadık, başımıza gelmeyen şey kalmadı” dedi.

GÜLTEPE TOROS BÖLGESİ ASKIYA ÇIKIYOR!
Konak’ın Gültepe-Toros bölgesinin planlarının askıya çıkacağını söyleyen Başkan Batur, “Şimdi Gültepe-Toros bölgesinin 4 No’lu bölgesi askıya çıkıyor, buradan Gültepe’deki vatandaşlarımıza müjdeyi verelim.  Beştepeler’de, Toros bölgesini takiben 1 hafta sonra askıya çıkacak. Boğaziçi ve civarında herhangi bir çalışma yok, zaten orada plan var. Bu plan işleyebilir. Ballıkuyu’yu Büyükşehir Belediyesi yapacak, burası tamamen Büyükşehir’in insiyatifinde. Yeşildere de EXPO alanı olan bir alan. Bu alanın planını da mahkeme durdurdu. Yeni bir plan hazırlandı, askıya çıkacak. O bölge de o şekilde çözülecek” ifadelerini kullandı.

KONAK’IN HER TARAFI KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYOR, ELEŞTİRECEKLERİNE İŞ YAPSINLAR
Konak’ın İzmir’deki en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Batur, Kentsel dönüşüm için hükümetin de destek vermesi gerektiğini söyledi. Batur, “Konak 50-60 senelik binaları ile envanteri eski bir yerleşim yeri. Her tarafı kentsel dönüşüm istiyor. Konak için büyük bir kampanya yapmak lazım. Hükümet kanalında bizi eleştirenler olabilir, buyursunlar o zaman hep beraber yapalım. Girsinler, neden girmesinler ki… Biz o yaptı bu yaptı demeyiz. Bizi eleştirmeyin, işin içine girin. Eleştirmek kolay… O zaman gir bir taraftan tut. Riskli alan ilan et. Burayı ben yapacağım de, oradaki vatandaşın sorununu çöz. Herkes eleştiriyor, biz gövdemizi bu işle ilgili taşın altına koyduk. Yavaş yavaş da neticesini alıyoruz. Bu tip işler hemen bitecek işler değil. Bir de İzmir’de itiraz kültürü var, bunlara karşın çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.