GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Kasım 2021 Perşembe 12:43

Başkan Baransel: Altında daha çok rekorlar kırılır!

Gram altın 550 lira civarıyken fiyatların bir süre stabil kalacağını düşündüklerini ancak iki haftada çok büyük bir artış daha gerçekleştiğini belirten İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, “Böyle bir fiyat patlamasını hayal bile edemezdik. Çeyrek 980, gram altın 592 lira. Şaşkınız. 100 dolarla 1 tane çeyrek alınıyor, ama 100 lirayla bir gram bile altın alınamıyor. Paramızın artık hiç değeri yok” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Dövizle birlikte altın fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Altın, tüm zamanların rekorlarını kırarken, bu yükselişin daha ne kadar devam edeceği merak ediliyor. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, son iki haftadaki yükselişe ilişkin “Böyle bir patlamayı hayal bile edemezdik. Altının yükseleceğini tahmin ediyorduk ama böylesine kısa zamanda ve bu kadar çok artacağını düşünemezdik” dedi.

ÜLKENİN EKONOMİK GÖSTERGELERİNE GÖRE BU ARTIŞA ŞAŞIRMAMAK LAZIM
Çeyrek altının 980 liraya yükseldiğini, gram altının 592 lira olduğunu hatırlatan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, “Neden böyle oldu, inanın bir şey diyemiyorum. Çünkü paramız pul oldu” diye konuştu. Dünya piyasalarına baktığımızda Türkiye’deki bu ekonomik göstergelere aslında şaşırmamak gerektiğine vurgu yapan Başkan Baransel, şunları söyledi:

PARAMIZIN DEĞER KAYBEDİŞİ, GELECEK KAYGISI YARATIYOR
“Bizim paramızın hiç değeri kalmadı. Yabancılar 100 dolarla bir çeyrek altın alabiliyor. Fakat biz 100 lirayla bırakın çeyrek altını, bir gram altın bile alamıyoruz. Altın fiyatları çok uçmuş gibi gözükse dolara, euroya baktığımızda bunun normal olduğunu görebiliyoruz. Paramızın sürekli değer kaybediyor oluşu, gelecek kaygısı yaratıyor.”

TÜRKİYE’DE ALTIN FİYATLARININ DÜŞMESİNİ BEKLEMİYORUZ
Bu yükselişin daha ne kadar süreceğiyle ilgili soruya, Oda Başkanı Turgay Baransel şu yanıtı verdi:

“Bir gram altının 600 lirayı bulacağını öngörüyoruz. Ata lirası oldu, 3 bin 950 lira. Elinde avucunda altını kalanlar, bu yüksek fiyattan satma telaşında. Tek tük de olsa altın bozdurmaya gelen müşteri var. Fakat altın almaya gelen tek kişi dahi yok. Türkiye’deki bugünkü ekonomik şartlarda altın fiyatlarının düşmesini beklemiyoruz. Tam aksine; altın, rekorları kırmaya devam eder.”