GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mart 2018 Cumartesi 10:52

Başkan Bakıcı'dan kongre yorumu: Hizmetimize, işimize bakarız!

AK Parti Selçuk’ta Yeşilçimen, kongrede Başterzi’ye mağlup olarak 9 yıldır yürüttüğü görevine veda etti. Belediye Başkanı Bakıcı, görevdeyken yıldızının barışmadığı Yeşilçimen’in durumu ve teşkilattaki değişim için, “Hayırlı olsun. İlçeye kim gelirse gelsin hizmetimize, işimize bakarız” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ/AK Parti İzmir İl Teşkilatı kongreler sürecini yürütüyor. Genelde ilçelerde tek listeli seçimler gerçekleşirken gelenek Selçuk’ta bozuldu.  

Genel merkez tarafından 9 yıldır yürüttüğü görevine yeniden atanan İlçe Başkanı Yeşilçimen beklemediği bir şokla karşılaştı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşena atamanın ardından, kongre öncesinde tabanın desteğiyle adaylığını ilan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İl Başkan eski Yardımcısı Osman Başterzi delegeden 202 oy aldı. Yeşilçimen 180 kişinin oyunu alınca 9 yıllık iktidar el değiştirdi.

- AK PARTİ İZMİR'DE KONGRE HEYECANI: SELÇUK’TA KİM KAZANDI?

Yeşilçimen’in , Selçuk Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Zeynel Bakıcı ile görevde olduğu dönemde yıldızının pek barışmadığı biliniyor.

KİM GELİRSE GELSİN BİZ HİZMETİMİZE, İŞİMİZE BAKARIZ
Kongre sonrasında Egedesonsöz’e konuşan Belediye Başkanı Bakıcı, Yeşilçimen’in devrilmesini ve ilçe başkanlığı koltuğuna Başterzi’nin oturmasını değerlendirdi. Bakıcı, “Delegenin iradesi ve genel merkezimizin takdiri başımızın üstündedir. İlçemiz ve teşkilatımız için hayırlısı olsun. İlçe yönetimine kim gelirse gelsin biz belediye olarak hizmetimize, işimize bakarız. Teşkilat tabi önemli ama benim görevim Selçuk’a hizmet etmektir. İlerleyen süreçte de genel merkezin göstereceği refleks başımızın üstündedir” dedi.