GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Eylül 2017 Salı 13:15

Başkan Atila'nın 'yeşil ceket' sırrı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, fanatik taraftarı olduğu Göztepe maçlarında giydiği yeşil renkli ceketin sırrını anlattı.

EGEDESONSÖZ- Bornova’nın genç, çalışkan, sportif Başkanı Olgun Atila spora özellikle de futbola olan tutkusuyla tanınıyor. Göztepe’nin Süper Lig’e çıkışını soluk soluğa izleyenlerin başında gelen Olgun Başkan, maçlardan önce uğuruna inandığı üç şeyi mutlaka yapıyor. Yeşil ceketini giyiyor, tespihini yanına alıyor ve babasını telefonla arıyor. Geçen sezon Göztepe’nin Süper Lig’e çıkış macerasında takımın hep yanında olan Olgun Atila, gerek deplasmanda gerekse Bornova Stadı’ndaki maçlarda sihrine inandığı yeşil ceketi üzerinden hiç çıkarmadı.

Yeşil ceketini yanına almayı unuttuğu zaman huzursuz olan Başkan Olgun Atila, uğurlu üçlemesi ve Göztepe galibiyetleriyle ilgili anılarını Egede Sonsöz’e şöyle anlattı:

ANNE BABA DUASI
“Sporseverlerin maçlarda olumlu, başarılı  etki aldığı bazı nesneleri her maçta yanında taşımak gibi alışkanlığı vardır. Ben ligin önemli ve kritik maçlarından biri olduğuna inandığım Bornova’da oynanan Göztepe-Eskişehir maçı çok zor bir maçtı. Geçen sezon  ligin henüz ikinci maçıydı, Eskişehir çok güçlü. Biz 1-0 mağlubuz ve o maçta üstümde olan yeşil ceket ve tespih. Bir de babamla telefonda konuşmak. Ben anne baba duasının çok önemli olduğunu düşünürüm, önemli sınavlarımda önemli programlarımda onları arayıp mutlaka hayır dua isterim. Bugünlere gelmemizde onların olumlu enerjileri var. Her maçtan önce mutlaka babamı arar, babamla konuşurum. İyi dileklerini dualarını alırım.”

SEMİH ATAMADI
“O maçta da öyle oldu. Göztepe 1-0 mağlup iken Fenerbahçeli Semih Eskişehirspor’daydı, o da Çamdibili bir arkadaşımız. Göztepe 1-0 mağlup iken Eskişehir bir penaltı kazandı. O penaltı gol olsa maç 2-0 belki de 5-0 bitecekti. Ama Semih gibi bir futbolcu o penaltıyı atamadı. Daha sonra 75. dakikada Göztepe bir gol attı, 90. dakikada da Göztepe’nin kontra atak golüyle maç 2-1 bitti. Göztepe için önemli bir dönüm noktasıydı. Yeşil ceketimizi giydiğimiz bir iki maç daha böyle olumlu gitti. Mevsimlik, yazlık bir ceket zaten. Göztepe – Bolu maçında da giydim, 2-0 kazandık Bornova’da.”

NEREDE BU CEKET?
“Antalya’da final maçına, yine Göztepe-Eskişehir maçına gittik. Ben hem tespihimi hem ceketimi aldım ama heyecandan otelden çıkarken odada unuttum. Tabii tespih de cebinde kaldı. Maç mükemmel bir ortamda geçiyor, Göztepe çok iyi oynuyor ama bir türlü gol atamıyor. Dolayısıyla çok yakın arkadaşlarım, ailem nerede bu ceket diye tutturdular. Bizim stattan çıkmamız da mümkün değil. Bir arkadaşımızdan özel ricada bulunduk, otel odamızın kartını verdik. Gidip otelden ceketi ve tespihi getirdi. O esnada ben babamı arıyorum ve ulaşamıyorum. Göztepe de o sırada gol yedi. 1-0’ın ardından ceket ve tespih otelden geldi. Babama da telefonla ulaştım, konuştum. Uğurlar üçte üç oldu. Maç önce 1-1 oldu, uzatmalara gitti. Penaltılarla çok şükür Süper Lig’e çıktık. Yeşil ceketi maçlarda yine giyiyoruz. Son Gençlerbirliği maçında da yeşil ceketimizi giydik, maçı öyle izledik.”