GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Aralık 2016 Cuma 12:05

Başkan Arslan’dan manidar ‘araba’ paylaşımı!

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ilçede sürekli tartışma konusu olan CHP ilçe başkanlığına araba alma konusu ile ilgili açıklama yaptı. Arslan, “Bir daha geri alınmamak üzere araba alınmıştır” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP Çiğli’de yıllardır tartışılan konular arasında yer alan ilçe başkanlığına araba satın alınması meselesi bu kez sosyal medyaya taşındı.

Belediye Başkanı Hasan Arslan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “CHP Çiğli ilçe örgütü yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda, bir daha geri götürülmemek üzere bir minibüs satın almıştır” dedi. Sosyal medyadan yeni alınan minibüsün fotoğrafını da paylaşan Arslan, geçmiş dönemlerdeki sorunlara da gönderme yaptı.

Partide geçtiğimiz hafta söz konusu aracın alınması için yemekli organizasyon düzenlenmiş, toplantıda Eski Belediye Başkanı Metin Solak ile partililer arasında “açık arttırma” tartışması yaşanmıştı. Parti logosu ve ambleminin olduğu dokuma halının satıldığı toplantıda partililer birbirine girmiş, yumruklaşmaya kadar varan olaylar çıkmıştı.

Yerel seçim öncesinde Çiğli eski Belediye Başkanı Metin Solak’ın partiye bir araba verdiği, seçim çalışmalarında kullanıldığı ve daha sonra geri aldığı belirtilmişti. Yine geçmiş yıllarda eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer tarafından ilçede çalışmalarda kullanılan aracın partinin üzerine kayıtlı olmadığı ortaya çıkmıştı.  Milletvekili Tacettin Bayır’ın il başkanlığı döneminde konu gündeme gelmiş Koçer, “Araba benim, ben arabayı ilçeye almadım" demişti. Arabanın partinin mi yoksa şahsın mı olduğu tartışmalarında konu mahkemeye bile taşınmıştı.