GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mart 2020 Çarşamba 12:52

Başkan Arda için flaş gelişme: Savcılık devreye girdi!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın 15 Temmuz akşamıyla ilgili paylaşımlarını mecliste gündeme getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Atmaca, savcılık tarafından bilgisine başvurulmak üzere çağrıldı. Savcılığa giden Atmaca ifade verdi. Savcılığın süreci takip ettiği belirtildi.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Halil Arda ile AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca karşı karşıya gelmişti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Atmaca, Başkan Arda’nın geçmiş yıllardaki sosyal medya paylaşımlarını gündeme taşımıştı. 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden yapılan paylaşımları hatırlatan Atmaca, konuyu savcılığa ileteceğini açıklamıştı. Arda da konuyla ilgili, ‘Ceza almazsak konuşuruz, ceza alırsam buraya kayyum atanır’ cevabını vermişti.

- BAŞKAN ARDA: SAVCILIĞA VERİN CEZA ALIRSAM KAYYUM ATANIR!

Atmaca, “Ordu mensuplarını ve polis kardeşlerimi göreve davet ediyorum. Çünkü ben yarından tezi yok bu konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde gerekli girişimleri yapacağım. Lütfen bundan sonra ayağını denk alsın” diye konuşmuştu.

Meclis toplantıları sonrasında gelinen süreçte savcılık AK Partili Atmaca’yı ifade vermesi için çağırdı. Oturumda yetkilileri göreve çağıran Atmaca da gittiği savcılıkta ifadesini verdi.  Süreci takip eden savcılığın Atmaca’nın bilgisine başvurduğu belirtildi.

MECLİSTE NELER OLMUŞTU?
Atmaca meclis oturumunda, “Sayın başkanın 2 tane sosyal medya paylaşımı var. Aynen okuyorum; ‘yuh anasını satayım saat 03:05 yine sela okunuyor, nefret ediyorum artık’, ‘Şu an Gaziemir’de sela okunuyor, böyle komedi olmaz, yazıklar olsun Türk ordusuna kendisini böyle kullandırttı’, ‘Bir tane onurlu polis olmaz mı verilen emirleri uygulayıp istifa edecek?’, ‘Cumhurbaşkanı açıklama yapmış Taksim kışlası yapılacak, bizi sokağa dökemedikleri için (burada affınıza sığınıyorum) … yerlerinden çatlıyorlar arkadaş’, ‘AKP’ye oy verenlerin hepsinin eli kanlı’, ‘Cumhurbaşkanı müsveddesi’, ‘Erdoğan da eşcinseller gibi dönmüş, kısaca bunlara dönme diyoruz’, ‘ha gayret Hitler’e az kaldı’. Sayın başkan bu sosyal medya hesabını niye kapattınız? Siz bir çalışanınız, Zafer Saylan’ın hiçbir şekilde sizin isminizi geçirmeden yapmış olduğu paylaşımlardan iş akdini tazminatsız feshettiniz. Öbür taraftan 5 kişinin şahitliği var ve o insanın da iş akdi feshediliyor ama ne hikmetse tazminatıyla beraber… Sev beni seveyim seni. Lütfen makamınızın gerekli yerine getirin. Belediye meclisini boş işlerle uğraştırıyorsunuz” açıklamasını yapmıştı.

SAVCILIĞA VERİN CEZA ALMAZSAM KONUŞURUZ ALIRSAM BURAYA KAYYUM ATANIR!
Sosyal medya paylaşımlarının araştırılması için açıklama yapan Arda, “MİT elamanı gibi çalışmışsınız, teşekkür ediyorum. Elinizdeki belgelerin hepsini Cumhuriyet Savcılığına verin. Ceza almazsak o zaman konuşuruz. Ceza alırsak buraya kayyum atanır ama Türkiye’yi kayyumlarla yönetemezsiniz. Millet size bunun hesabını bugün olmasa da bir dahaki seçimde verecektir. Bunu göreceksiniz. Burada yapmaya çalıştığımız şey tüm Gaziemirliler tarafından takdirle karşılanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

HESABINI KAPATTI
Ayrıca Başkan Arda’nın göreve gelmeden önce kullandığı şahsi sosyal medya hesabını kapattığı belirtildi. Arda şu an sadece başkanlık adı altındaki sosyal medya sayfasını kullanıyor.

İL BAŞKANI YÜCEL BELEDİYEYE Mİ GİTTİ?
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi meclisine katılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in daha sonra Gaziemir Belediyesi’ne giderek Arda ve partililerle mini bir zirve düzenlediği de iddia edildi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR: