GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Ocak 2021 Cuma 18:41

Başkan Arda’dan talimat: Esnek çalışmaya son verildi!

Gaziemir Belediyesi’nde pandemi süreci sebebiyle personelin dönüşümlü çalışması için uygulanan esnek çalışma sistemine son verildi.

EGEDESONSÖZ- Yaşamı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını kapsamında kamu kurumlarında esnek çalışma kararı alınmıştı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelgede belediye çalışanları ile ilgili esnek çalışma sistemi getirilmişti. Esnek çalışma sistemi ile bazı personeller dönüşümlü mesai sistemine geçmişti.

Belediye başkanlarının yetkisine bırakılan sisteme ilişkin olarak Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda inisiyatif geliştirdi ve esnek çalışma sistemini sonlandırdığını duyurdu.

Başkan Arda, yayınladığı talimatta İzmir Valiliği’nin genelgesi ile belirlenen 10:00/12:30-13:00/16:00 uygulamasının süreceği belirtildi.

Başkan Arda talimatında “25/08/2020 tarih ve 2020/11 No'1u Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin yürürlükte bulunduğu süre içerisinde Sağlık Bakanlığının 05.06.2020 tarih ve E.1187 sayılı yazısı gereği E­nabız sistemi üzerinden Covid­19 idari izin belgesi alanlar ve 60 yaş üzerinde olup idari izin kullanmakta olan personel, idari izinli sayılmaya devam edecek olup amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir. Ayrıca hamile personel gebeliğinin otuz ikinci haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacak ve otuz ikinci haftadan sonra ise 657 sayılı DMK 104 üncü maddesinin (A) fıkrası ile 4857 sayılı İş Kanunu ile Toplu İş Sözleşmesinin ilgili hükümleri çerçevesinde verilecek analık izin hükümleri uygulanmasına devam edilecektir” denildi.