GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mayıs 2020 Perşembe 18:59

Başkan Arda’dan savcılık şikayetine yanıt: Önümü kesmeye çalışıyorlar!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda savcılık tarafından ifadeye çağrılması halinde gideceğini ve hazırlıklarını yaptığını söyledi. Arda, “Benim önümü kesmeye çalışıyorlar. Attığım her adımı eleştiriyorlar. Gaziemir halkı da yapılanları görüyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in İzmir’den haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladığı kişiler arasında bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’dan yanıt geldi. Arda, kendisine yapılan uygulamanın planlı ve organize olduğunu söyledi.

 Egedesonsöz’e konuşan Başkan Arda, “Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söylediler. Tebligat ya da davet geldiğinde gider kendimizi anlatırız. Süreci yakından takip ediyoruz. Biz de hazırlıklarımızı yaptık. Avukatlarım ile görüştüm. Benim açımdan bir sorun yok. Gideceğiz ve kendimizi anlatacağız” dedi.

 MECLİS ATEŞLİ GEÇECEK!
Kendisine karşı yapılanları “algı operasyonu” olarak nitelendiren Başkan Arda, “Zaten bu konu belediye meclis toplantısında gündeme gelmişti. Ben de arkadaşlara savcılığa başvurmalarını söylemiştim. O zaman da  “MİT mensubu gibi çalışmışsınız’ demiştim. Kimlerin geçmişte ne paylaştığı, ne açıklamalar yaptığı ortaya çıkar. Temmuz ayı meclisinde her şeyi ortaya koyacağız. Öyle yağma yok. Temmuz ayı meclisi kolay geçmeyecek. Herkes bilsin ki meclis toplantısı ateşli geçecek” diye konuştu.

 ALGI OPERASYONU YAPILIYOR
Başkan Arda, “Vefa destek gruplarından araçlarımızı çektiler. Biz bu salgın sürecinde çok önemli işler yaptık. Gaziemir genelinde 2 bin 500 aileye gıda paketi dağıttık. STK’ları yanımıza aldık. Herkes belediyesine, başkanına sahip çıktı. Bu süreç içinde belediyelerin gelirlerinin düştüğünü açıklayan da biziz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş ve bizzat ben bu konuda açıklama yaptım.  Biz bulunduğumuz yerde güçlüyüz, algı operasyonu yaparak önümü kesmeye çalışıyorlar. Gaziemirli her şeyin farkında. Yapılanları görüyor.  En iyi yanıtı benim hemşehrilerim verecektir” ifadelerini kullandı.