GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ocak 2020 Salı 19:19

Başkan Arda’dan personel açıklaması: Tanıdıklarla devam ediyoruz!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 23 sözleşmeli memurdan 21’inin görevine son verip şirkete aktarması tartışmalara neden oldu. Arda, “Sadece tanıdık ve yakından bildiklerimizle devam ediyoruz. Zaten memurlar durumlarını bile bile sözleşmeleri imzalıyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda her yıl sözleşmeleri yenilenen memurlarla ilgili tasarrufa gitti. Arda, 23 sözleşmemi memurdan 21’inin sözleşmesini bu yıl yenilemedi.  Memurlar içinde yer alan CHP Meclis Üyesi Emin Aksoy’un eşi Neslihan Aksoy ve İl Genel Meclisi eski Üyesi Mustafa Takmaz’ın oğlu Maksut Takmaz dışındaki tüm personel belediye şirketine “işçi” statüsünde geçirildi.

AK Parti ve MHP grubunun “memurlar görevine devam etsin, sözleşmeleri yenilensin” önerisine CHP’li Meclis Üyesi Levent Çağlarsu da destek verdi.  Belediye meclisinde oy çokluğu ile geçen karar ile ilgili konuşan Başkan Arda, memurların gelinen durumu bildiklerini söyledi.

Arda yaptığı açıklamada, “Çalışanların hepsi uzun yıllardır burada çalışmıyor. İçlerinde 29 Mart tarihinde (seçimden kısa bir süre önce) sözleşmeleri imzalanmış olanlar var. Neredeyse hepsi de CHP’li. Kayırma gibi bir niyetimiz olsaydı hepsini kayırırdık. Öyle bir düşünce ile hareket etmiyoruz. Tanıdığımız, yakından bildiğimiz kişilerle devam ediyoruz. Diğerlerini de işten çıkartmış değiliz. Belediye şirketimizde çalışmaya devam edecekler. Bunlarla ilgili önümüzdeki dönemlerde tasarrufta bulunabilirim. Şimdilik bünyemizde bıraktık ve çalışıyorlar. İşsiz de kalmadılar. Burada ‘bir yıl öncesinden haber verin, hazırlık yapsınlar’ diye bir öneri geldi. Zaten bir yıl önce bunlarla (memurları kast ederek) sözleşme imzalanırken yıl sonunda sözleşmelerinin biteceğini biliyorlardı. Bile bile bu sözleşmeleri imzalıyorlar” diye konuştu.

KISTAS NEDİR?
Gaziemir Belediyesi’nin personel politikasının yanlışlığına dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Ne yazık ki akıllara durgunluk veren gelişmelere tanık oluyoruz. Belediye başkanı meclis toplantısında sözleşme yenileyip yenilememeyi ‘yakınlık’ kriterine göre belirliyor. Üstüne bir de tanıdıklarıyla devam ettiğini söylüyor. Burada kıstas nedir, ne amaçlanmıştır. Biz merak ediyoruz. Meclis toplantısında herkesin içinde belediye şirketine aktarılan memurlarla ilgili ‘tasarrufta bulunabilirim’ dedi. Yani bu durum; ‘istediğimle yeniden sözleşme imzalarım’ anlamına geliyor. Listeden ve işçi kadrosuna geçenlerden, memur kadrosunda kalanlardan da göründüğü gibi ortada adam kayırma, yakını kollama ve ayrımcılık var. Bunu da herkes görüyor, biliyor” ifadelerini kullandı.