GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Eylül 2020 Çarşamba 13:02

Başkan Arda çok övünmüştü: O şirket işi bıraktı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın “devrim” olarak nitelendirdiği ambalaj atıklarını toplama işini 955 bin TL’ye ihaleyle alan Mensan şirketi işi bıraktı. Belediye, devam işini aylık 20 bin TL’ye Özmişler A.Ş.’ye verdi.  Meclis toplantısında da gündeme gelen konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Belediye başkanı eski meclis üyesi üzerinden kendi partisinin ilçe başkanına bile iftira attı. Herkesi zan altında bıraktı. Çok kolay iftira atıp yalan söyleyebilen birisi” dedi.

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde ambalaj atıklarının geri dönüşümü işini ihaleyle yıllık 955 bin artı KDV fiyatla alan Mensan Geri Dönüşüm Şirketi işi bıraktı. Belediye Başkanı Halil Arda’nın her fırsatta övgüyle bahsettiği en önemli icraatları arasında bulunan atık toplama işi CHP’de de tartışmalara neden olmuştu. CHP Gaziemir eski Meclis Üyesi Ali Kaya’nın yıllardır bedelsiz olarak yaptığı işin kamu yararına dönüştürülerek belediyeye gelir kazandırıldığı ifade edilmişti. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ile Başkan Arda’yı da karşı karşıya getiren söz konusu ihaleyi alan firma pandemi gerekçesiyle işi yürütemeyeceğini, ödemelerde kolaylık sağlanmasını istedi. Belediyeye resmi başvuru yapan şirketin talebi kabul edilmedi.  Gaziemir’den çekilen şirketin şimdiye kadar belediyeye 541 bin TL ödeme yaptığı öğrenildi. Geriye kalan 422 bin TL’nin de alınamadığı vurgulandı. Belediye firmanın çekilmesi üzerine işi bir aylık süreyle daha önce ihaleye katılan Özmüşler A.Ş.’ye 20 bin TL’ye verdi.

Konu, Gaziemir Belediyesi’nin olağan meclis toplantısında da gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Bu ihale öncesinde ve sonrasında kendi partinizin ilçe başkanına iftira attınız. Yine meclis üyesi Levent Çağlarsu’ya çiçek alımı üzerinden yüklendiniz. Eski Belediye Başkanı Adnan Yüksel için ‘AKM’yi rüşvet olarak yaptırdı’ dediniz.  Siz çok kolay iftara atıyorsunuz. İnsanları kolayca karalıyorsunuz” dedi.  Atmaca ayrıca, Belediye Başkanı Arda’nın kolay yalan söyleme potansiyeli olduğunu da sözlerine ekledi.

ARDA: ONLARLA İLGİLİ DAVA SÜRECİMİZ VAR
Başkan Arda ise AK Partili Atmaca’ya verdiği yanıtta, “Ambalaj atıklarıyla ilgili bu belediyeye biz gelene kadar 1 kuruş para girmemiş 1 kelime etmişliğiniz var mı? Bunu ortaya çıkartan açık ihale yapan benim. 955 bin lirayı veren firma karşı taraf biz şok olduk. Ben o adamların sözleşme imzalayacağını bile düşünmüyordum. Aldılar işi aylarca da yaptılar. Pandemi süreciyle sıkıntı yaşadılar, evet geri çekildiler. Ama ben onların geri çekilmesini kabul etmedim. Onlarla ilgili de dava sürecimiz var. Bu ambalaj atıklarını sahada kalmaması için aylık 11 bin 500 liraya razı bedelle çıkmışız. Bugüne kadar bir kuruş alınmamış. Bir kelimeniz var mı? 10 yıllık mecliste kelimeniz var mı? Kaynak yaratıyoruz zorluyoruz. Biri olmuyor diğeriyle devam etmeye çalışıyoruz. Nesini eleştiriyorsunuz. Takdir etmeniz gereken bir şey” dedi.

Toplantıda, CHP’li Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’ya yaptığı muhalefeti kast ederek, “sen varken AKP’lilere gerek yok” diyen Başkan Arda’ya, Çağlarsu, “Asıl sen varken AKP’ye gerek yok. Belli oluyor” yanıtını verdi. Başkan Arda, aynı konuların ısıtılıp tekrar gündeme getirilmesinin doğru olmadığını söyledi.