GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Aralık 2019 Çarşamba 18:55

Başkan Arda açıklamıştı ama... Mahkemede hesap verecek!

Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama krizi sonrası “taahhütleri yerine getirmedi” diyerek suçladığı Şeker Petrol Şirketi’nin Sarnıç’taki macera parkı ve paintball tesislerini yapan şirket olmadığı ortaya çıktı. Lobi Petrol Ürünleri isimli şirket ile kendilerinin karıştırıldığını belirten Şeker Petrol, “Belediye başkanı yalan söylüyor. Mahkemede hesaplaşacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde yıllardır çöp toplama ve temizlik işlerini yürüten Şeker Petrol isimli şirket belediyenin hak edişleri ödemediği gerekçesiyle kontak kapatırken takviye araçlar Menderes Belediyesi’nden geldi.  Menderes’e ait çöp kamyonlarının Gaziemir’e destek verdiği kriz sonrası belediye açıklama yapmıştı.

Belediye yaptığı açıklamada, “Belediyenin temizlik ihalesini alan ve daha önceki dönemde 91 bin metrekarelik Sarnıç Piknik Alanı da tahsis edilmiş olan bu firma, bu alana yapmayı taahhüt ettiği macera parkı ve paintball tesisiyle ilgili bugüne kadar bir çivi bile çakmamıştır. Verdiği hiçbir taahhüdü yerine getirmeyen Şeker Petrol Firması’na Gaziemir halkının çıkarı gözetilerek alanın kullanımıyla ilgili herhangi bir süre uzatımı verilmemiştir. Şeker Petrol Firması, Sarnıç’taki Piknik Alanı’yla ilgili tahliye kararı vermemizin ardından belediyemizin verdiği kararı değiştirmesi için çöp toplamayarak belediyeyi tehdit etmekte, halkımıza karşı suç işlemektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Belediyeden yapılan açıklama sonrasında Şeker Petrol Şirketi’nden yeni açıklama geldi. Şirket, firmanın kendileri ile bir alakasının olmadığını belirtirken yetkili şirketin Lobi Petrol Ürünleri Nakliyat Turizm Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi olduğu ortaya çıktı. Şeker Petrol yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil Arda Basın Yoluyla bir Zorunlu Açıklama yayınlatmıştır. İçeriğini üzülerek okuduğumuz ve  Sayın Başkan’ın konuları saptırma yeteneğini ibretle takip ettik.

Sayın Başkan ve Değerli Gaziemir halkının tekrar öğrenmesi için İlan ediyoruz ki ; Sarnıç Piknik Alanı projesi ile Şirketimiz olan Şeker Petrol’ün hiç bir ticari bağı bulunmamaktadır. İddiasını kanıtlamakla mükelleftir aksi taktirde attığı iftiranın karşılığını mahkemede verecektir.

Bizim Araçlarımızı durdurma sebebimiz olan alacak konusu ile İlgili açıklama yapmasını ve harekete geçmesini beklediğimiz Sayın Başkan’dan İvedilikle şu nacizene sorumuza cevap vermesini kamuoyu önünde istirham ediyoruz. Bizim bağlı şirketler ve Belediye Başkanlığından geciken ve alacak olarak bekleyen ödemelerimiz var mıdır? Kamuoyuna Saygılarımızla...”