GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
4 Haziran 2018 Pazartesi 14:29

Başkan Anık, Konak taksi dolmuşları için konuştu: Bayramdan sonra...

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Konak taksi dolmuşlarının geleceği ile ilgili konuştu. Anık ayrıca, “taksimetreye zam olacak ama şimdi değil” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, SonSöz TV’de ytayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

Anık gündeminde UBER’e karşı alınan önlemler, Konak’taki taksi dolmuşların geleceği vardı. UBER konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı adımın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Anık, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istediğimiz bir şeydi. UBER’in yasal olmadığını beyan etmiştir. Artık bizim ne yapacağımız önemli. Her şeye karşı olmakla sorun çözülmez. Biz de gereğini yapmamız lazım diye düşünüyorum. Biz İzmir olarak bu konu hazırlıklıyız. Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak UBER’e alternatif yeni uygulama geliştirdik. Eğitimler başta olmak üzere birçok yapılanmada söz konusu olacak” dedi.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

KONAK TAKSİ DOLMUŞLARI İÇİN BAYRAM SONRASI HAMLE
Konak’taki taksi dolmuşların geleceği ile ilgili konuşan Anık, “Karşıyaka taksi dolmuşlarında ben de aynı şekilde kalmasını isterdim. Mevcut durumda taksi dolmuşçu arkadaşları Karşıyaka’daki en iyi duraklara yerleştirdik. Benim gözlemlediğim kadarıyla tramvay, Karşıyaka artık oturdu. Mevcut durumda arkadaşlarımın işlerinin arttığını söylüyorlar. Gayet memnunlar.

Konak’ta yaşanan sorunumuz inşallah kısa sürede bitecektir. Burada bir kargaşa var. Bir trafik sıkışıklığı var. Belediye yeni hatlar belirledi, bir kısmını çekiyor. Bayram sonu tramvayda herhalde ücretsizden denemeden normal seferlere başladığı zaman bir sürece başlanacak diye düşünüyorum. Burası da Karşıyaka gibi duraklara yerleştirilecektir” dedi.

ZAM OLACAK AMA ŞİMDİ DEĞİL
İzmir’de de yeni D tipi taksilerin hayata geçeceğini ve taksilerin yenileneceğini belirten Anık, “Vito tipi araçlar taksi olarak hizmet verebilecek. Bu araçların taksimetre ücretleri daha farklı olacak. Taksimetreye genel olarak zam olacak ama şimdi değil” dedi.