GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Nisan 2024 Perşembe 08:24

Başkan, altındaki durgunluğu yorumladı: Yatırımcıya alım fırsatı!

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, altın fiyatlarında görülen düşüşün yatırımcıya satın alma fırsatı olarak değerlendirildiğini, bugün 2400 lira dolaylarında olan gram altının yılbaşına kadar 3 bin liraya yükselebileceğine dikkat çekti

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Altın piyasasında bir ara görülen hızlı yükseliş, yerini sakinliğe bıraktı. Bayram öncesi altın fiyatlarında yaşanan bir miktar düşüş, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu tarafından “Satın alma fırsatı” olarak değerlendirildi. Başkan Buyrukçu, altının ons fiyatının tarihte görülmemiş bir şekilde en yüksek rakamları gördüğünü belirterek, ülkemizdeki düşüşün dolardaki durgunluktan kaynaklı olduğunu, çok yakın bir zamanda altın fiyatının yeniden tırmanışa geçeceğini öngördüklerini söyledi.

ALTIN FİYATLARI, ŞU ANDA GERİYE YASLANMIŞ DURUMDA
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, “Ben bir ekonomist değilim, Kuyumcular Odası Başkanıyım. Yatırımcılar illa ki altına yatırım yapsın, diye bir şey demem, diyemem. Ama sektörün bir temsilcisi olarak altının önünün açık olduğunu söyleyebilirim” dedi. Başkan Buyrukçu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Altında ons, tarihinin en yüksek rakamlarını gördü. Dolardaki düşüş nedeniyle altın biraz geriledi. Bu düşüş, sürekliliği olacak bir şey değil. Sadece yatırımcıya altın alma fırsatı verdi. Altın, şu anda geriye yaslanmış durumda. Çok yakın bir zamanda, belki bayramdan sonra tekrar yukarıya doğru tırmanmaya başlayacaktır. Gram altın bugün itibariyle 2 bin 300 bin lira civarında. Yıl sonunda bu rakamın 3 bin liranın üzerine çıkacağını düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi olarak şunu söyleyebilirim ki, altına yatırım yapan, her zaman kazançlı çıkar.”

Çeyrek altın 4500 liradan satılırken, Cumhuriyet Altını da 18 bin liraya yükseldi. Gram altın (Has altın) 2460 liradan işlem görüyor.