GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Haziran 2019 Cuma 11:19

Başkan Aksoy, halk meclisinde vatandaşlara seslendi: Bana hesap soracaksınız!

Menemen Belediye Başkanı Aksoy, gerçekleşen ilk halk meclisinde vatandaşların, talep ve şikayetlerini dinledi. Aksoy, ilçede yeni bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini aktarırken, “Halk meclisiyle birlikte biz Menemen’de yönetim tarzını, anlayışını olduğu gibi değiştiriyoruz. Menemen siyasetinin paradigmasını değiştiriyoruz. Halkına hesap veren bir belediye başkanı olması için çaba gösteriyorum. Bundan sonra her ay halk meclisini toplayacağız, Menemenlilere hesap vereceğiz, siz de hesap soracaksınız” dedi.

Menemen Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Aksoy, 31 Mart yerel seçimleri sürecinde sıklıkla vurguladığı ‘Katılımcı ve Halkçı Belediyecilik’ kavramını bir anlayış haline getirmek için harekete geçti. 

Başkan olarak 2 ayı aşkın süredir koltukta oturan Aksoy Menemen Halk Meclisi’ni kurdu ve ilk toplantısını gerçekleştirdi. ‘Söz, Yetki Karar Artık Sende’ sloganıyla hayata geçirilen çalışmada vatandaşları dinleyen Başkan Aksoy ayrıca önemli mesajlar da verdi.

Menemen Cumhuriyet Meydanı’ndaki ilk halk meclisi toplantısında konuşan Aksoy, görevi aldığı günden bu yana gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgiler verirken yeni süreçte hayat geçirilecekler üzerinden de açıklama yaptı. Aksoy sonrasında vatandaşların taleplerini dinledi.

Halk meclisi üyelerinin 22-28 Temmuz tarihleri arasında mahallelere kurulacak sandıklar ve yapılacak seçimlerle belirleneceği aktarıldı. Temsiliyet noktasında hassas davranılacağı ifade edilirken alınan karar doğrultusunda her mahalleden 1 kadın, 1 erkek, 1 genç halk meclisinde temsilci olarak seçilecek. Öte yandan sivil toplum kuruluşları da mecliste temsilci bulunduracak.

VATANDAŞLARA SESLENDİ: BANA HESAP SORACAKSINIZ!
Başkan Aksoy yaptığı konuşmada, “Halk meclisiyle birlikte biz Menemen’de yönetim tarzını, anlayışını olduğu gibi değiştiriyoruz. Menemen siyasetinin paradigmasını değiştiriyoruz. Halkına hesap veren bir belediye başkanı olması için çaba gösteriyorum. Bundan sonra her ay halk meclisini toplayacağız, Menemenlilere hesap vereceğiz, siz de hesap soracaksınız. Kapalı kapılar arkasında değil, her şey herkesin gözünün önünde cereyan edecek, kaçak köçek yok” dedi.

Programda ayrıca Başkan Aksoy, vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı. Karşılıklı diyalog şeklinde gerçekleşen konuşmalarda ilginç detaylar ortaya çıktı. Başkan Aksoy vatandaşlardan gelen taleplerin dikkate alınacağını aktardı.